تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
بابک رضانژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: راههای روستایی واقع در مسیر تکاب به شاهیندژ شاهد بروز حوادث و تصادفات رانندگی متعددی هستیم که در این خصوص باید مسئولان اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
وی با بیان اینکه عمدتا در فصول گرم سال شاهد واژگونی تراکتور در مسیرهای روستایی هستیم، تصریح کرد: عدم توانایی در کنترل تراکتور و نامناسب بودن وضعیت راههای روستایی عمده دلیل بروز این حادثه است.
رئیس پلیس راه تکاب ـ شاهیندژ با بیان اینکه پلیس راه این شهرستان در تمام ساعات شبانهروز نسبت به ارائه خدمات در محور تکاب به شاهیندژ اقدام میکند، افزود: ارائه این خدمات در تابستان که فصل مسافرت است شدت بیشتری به خود میگیرد.
این مسئول با اشاره به وجود 34 نقطه حادثهخیز در این شهرستان، گفت: وجود این نقاط حادثهخیز سبب بروز مشکلات متعددی در زمینه رانندگی شده و شاهد بالا بودن آمار تصادفات در این محور هستیم.
رضانژاد بر رفع مشکلات نقاط حادثهخیز محور تکاب به شاهیندژ تاکید کرد و اظهار داشت: در این راستا نیازمند تلاش هرچه بیشتر اداره راه و شهرسازی هستیم و لازم است اصلاح این نقاط در اولویت کاری این اداره قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در جادههای این شهرستان شاهد تردد قابلتوجهی از موتورسواران هستیم، بر استفاده راکبین موتورسوار از کلاه ایمنی تاکید کرد و گفت: در این راستا برخوردهای جدی با راکبین متخلف در جادهها خواهیم داشت.
رئیس پلیس راه تکاب ـ شاهیندژ حوزه استحفاظی این پلیس راه را 757 کیلومتر عنوان کرد و افزود: نظارت کامل و کافی بر تمام این مسیرها را داریم و با رانندگان متخلف به شدت برخورد خواهیم کرد.
خبرگزاری بین المللی قرآن، به نقل از کمیته امداد امام خمینی(ره) استان، در شبهای معنوی ماه رمضان، 2 هزار مددجوی تحت حمایت در شهرستان تکاب از سوی خیرین این شهرستان اطعام شدند.
مدیر کمیته امداد تکاب با اشاره به برکات ماه مبارک رمضان، گفت: خداوند از همان ابتدا برکاتی را در ماه رمضان برای محرومین قرار داده است که امروز کمیته امداد توفیق این را دارد تا بتواند محرومین را از برکات نهفته در این ماه شریف بهرهمند کند، در این راستا این کمیته در شبهای معنوی رمضان تاکنون دو هزار مددجو را بر سر سفرههای افطاری نشانده و برای 75 خانواده تحت حمایت نیز سبد کالا توزیع کرده است.
وی همچنین، افزود: در طول ماه مبارک از 54 خانواده نیازمند نیز در قالب طرح مفتاح الجنه دیدار و دلجویی شده که 144 میلیون ریال طی این دیدارها برای رفع مشکلات نیازمندان بصورت نقدی و اهداء کالا هزینه شده است.
علیرضا شهبازی اظهار کرد: برای اجرای مراسمات اطعام، توزیع سبد کالا و دیدارهای شبانه 206 میلیون ریال از سوی خیّرین و مبلغی معادل 50 میلیون ریال نیز از سایر منابع امداد هزینه شده است.
مدیر کمیته امداد تکاب با ذکر این نکته که مراسمات اطعام و اجرای طرح مفتاحالجنه تا پایان ماه مبارک در این شهرستان همچنان ادامه خواهد یافت از کلیه خیّرین به خاطر تعامل و مشارکت صمیمانه در برنامه های ماه مبارک رمضان تقدیر کرد.
وزیر امور خارجه و اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان بامداد روز چهارشنبه برای زیارت بارگاه منور علی ابن موسی الرضا (ع) با استقبال خودجوش جمعی از مردم، وارد مشهد شد.
شریان نیوز: استقبال کنندگان با دردست داشتن پلاکارد و پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی و سردادن شعار 'ظریف متشکریم'، 'ظریف زنده باد، روحانی پاینده باد' از دیپلمات ها و اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان قدردانی و حمایت کردند.
این افراد که از شامگاه سه شنبه مقابل پاویون فروگاه هاشمی نژاد مشهد حضور داشتند با در دست داشتن دست نوشته هایی به حمایت از تیم مذاکره هسته ای پرداختند. وزیر خارجه کشورمان درباره علت سفر به مشهد مقدس به خبرنگاران اعزامی به وین گفت: نذر کرده بودیم که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات به زیارت حرم امام رضا (ع) مشرف بشویم.
اکنون برخي از گروه های سیاسی و نمايندگان مجلس شلوغکاري ميکنند. درحالي که خودشان نيز ميدانند که ديگر همهچيز تمام شده و توافق ژنو شکسته نميشود.اما نان اينها درجنجال است. 30 سال است که با روحانی رفیقم اما پیشنهاد دبیر شورای امنیت ملی و وزرات را نپذیرفتم / رياستجمهوري در ايران 5ساله است.نه چهارساله و نه 8 ساله
در بهمن ماه 1392 یکی از نشریات کشور مطلبی را در مورد پیش بینی یکی از مدیران با سابقه کشور با عنوان "پایان یافتن مذاکرات و توافق ایران و 5+1 و بسته شدن پرونده هسته ای در مذاکرات ژنو" منتشر کرد که وی در گفت وگویی که با خبرنگار این نشریه هنگام بازگشت از سفر رئیس جمهور و هیات همراه به خوزستان اعلام کرده بود که توافق در ژنو عملا نهایی شده و در یکی دو سال آینده مراحل اداری و سیاسی آن انجام خواهد شد و توافق ایران و 5+1 قطعا تحقق خواهد یافت.
به گزارش شریان نیوز، نظر به اهمیت پیش بینی این مدیر باسابقه کشور، مبنی بر تحقق توافق هسته ای و نهایی شدن مذاکرات هسته ای، اقدام به بازنشر این مطلب پس از گذشت یک سال و نیم از این پیش بینی کرده ایم و نکات قابل توجه دیگری را نیز که مدیر مذکور مطرح کرده خالی از لطف ندانستیم.
خبرنگار این نشریه در بازگشت از سفری به جنوب کشور، به طور اتفاقی در کنار صندلی این مدیر با سابقه کشور می نشیند، و در گفت وگویی عادی نظر او را در مورد موضوعات روز سیاسی کشور جویا می شود و مدیر مذکور در رابطه با توافق هسته ای و سایر مسائل روز کشور نکاتی را مطرح می کند.
نویسنده این نشریه می نویسد: از فرودگاه آبادان به تهران برمی گشتم که متوجه حضور یکی از مدیران با سابقه کشور که در هواپیما کنارم نشسته بود شدم.
او سال ها مدير يکي از سازمانهاي بنيادي مهم ايران بوده و سال ها تجربه مدیریتی و تلاش برای بهبود قطب های اقتصادی، صنایع و بخش های مختلف جامعه را در کارنامه خود دارد. بیشتر به کار و فعالیت و مدیریت اشتغال دارد تا گفت وگو با رسانه ها و مطرح شدن در تریبون های عمومی..
در جريان سفر به جنوب و بازدید از مناطق و طرح های سرمایه گذاری مختلف که با افتتاح رئیس جمهور و برخی اعضای دولت همراه بود، شاهد بودم که مدیر مورد نظر که حالا در هواپیما کنار او نشسته ام، مرتب همراه رئيسجمهور در اغلب جلساتي که برگزار ميشد، حضور داشت و نظر می داد و توصیه های کارشناسی ارائه می داد.
هميشه علاقهمند بودم که با او درباره مجموعه تحت مدیریتش مصاحبه کنم. اما او اهل مصاحبه نيست. در هواپيما نيز وقتي خودم را به او معرفي کردم، گفت: مصاحبه نميکنم و ميخواهم در طول مسير بخوابم.
اما او نخوابيد. اگرچه مصاحبه رسمی نيز نکرد.در نتیجه با هم درباره حواشي سياست، حسن روحاني، پرونده هستهاي، روابط ايران و آمريکا و پرونده هسته اي ... صحبت های پراکنده ای داشتیم.
ابتدا از او پرسيدم چرا به دولت نرفته و چرا هيچ سمتي قبول نکرده اما اکنون پا به پاي حسن روحاني در سفر خوزستان او را همراهي ميکند؟
او پاسخ داد: حدود 30 سال است که با روحاني «رفيق» هستم. پس از انتخابات رياستجمهوري نيز چند بار به من پيشنهاد داد که پستي را بپذيرم اما گفتم من سياسي نيستم و حوصلهاي برای این کارها نيز ندارم.
آقای روحانی رئیس جمهور، سمت دبيري شوراي عالي امنيت ملي و چند تا از وزارتخانهها را پيشنهاد داد.
اما گفتم نميپذيرم. البته منظورم این نبود که به او کمک نکنم. الان نيز در اين سفر به خوزستان چون خودم اهل جنوب هستم، او را همراهي کردم و نکاتي را که لازم بود، به رئیس جمهور گفتم و توصیه ها و مشورت های لازم را ارائه دادم.
ریاست جمهوری 5 ساله است
او معتقد است که رياستجمهوري در ايران 5ساله است. نه چهارساله و نه 8 ساله
اين نکته را به احمدينژاد هم گفتم. به آقاي خاتمي نيز گفتهام. ديديد که احمدينژاد در دوره دوم، فقط يک سال رئيسجمهور بود. از سال دوم دوره دوم ديگر رئيسجمهور نبود. قهر کرد و مسائل ديگر. الان نيز اين را به آقاي روحاني گفتهام. من فکر ميکنم روحاني هم از آقاي خاتمي و هم از احمدينژاد باهوشتر است و سنجيده رفتار ميکند.
مذاکرات هسته ای در ژنو تمام شد نظام تصميم به بستهشدن پرونده گرفته است
سخن ما آرامآرام به پرونده هستهاي کشيده شد. از او پرسيدم به نظر شما پرونده هستهاي بسته ميشود؟
در حالي که چشمانش را ميماليد، گفت: هستهاي؟ تمام شد! همان روزي که توافق ژنو صورت گرفت، همه چيز تمام شد.
گفتم: ولي منتقدان دولت چنين نظري ندارند و برخي تلاش ميکنند چوب لاي چرخ دولت بگذارند.
گفت: بيفايده است. توافق ژنو، مانند قرارداد 598 است. نظام تصميم به بستهشدن اين پرونده گرفته است. آنچه از الان به بعد اتفاق ميافتد، فقط جلسات کاري است. قرارهايي که براي تسهيل کار هستند.
نان عده ای در جنجال است پرونده هسته ای بسته شد
ديگر نه آمريکا و نه ايران، قصد کشدادن اين ماجرا را ندارند. ايران به دانش هستهاي دست يافته و دنبال بمب اتم هم نيست. حالا اگر يک عدهاي شلوغکاري ميکنند و ميخواهند سنگ بيندازند، براي اين است که خودشان روي خط باشند.
من به چند نفر از آنها نيز پيغام دادهام که شلوغکاري نکنيد اما آنها گوش نميدهند. کار خودشان را ميکنند. ميخواهند خودشان را زنده نگه دارند. خاطرم هست در مجلس دوم، آيتالله خلخالي رد صلاحيت شده بود. پيش من آمد و با هم صحبت ميکرديم. عليه شوراي نگهبان و ديگران صحبت ميکرد و بعد مصاحبههاي تند و تيزي کرد. گفتم شلوغکاري و جنجال نکن.
خلخالی گفت: نون ما در جنجال است. اگر اين کار را نکنيم، کار ما پيش نميرود.
الان نيز برخي از نمايندگان مجلس هستند که شلوغکاري ميکنند. در حالي که خودشان نيز ميدانند که ديگر همهچيز تمام شده و توافق ژنو شکسته نميشود. اما نان اينها توي جنجال است.
منبع:بولتن
* بدینوسیله از کلیه مدیران وهمکاران محترم وزارت جهاد کشاورزی ویژه فرمانده محترم جناب آقای مهندس فراهانی وهمکاران گرانقدر مدیریت رفاه و ورزشکاران و مربیان و همکاران و ادارات و ارگانهای محترم نیروی انتظامی آموزش و پرورش تربیت بدنی آموزش و پرورش اداره محترم منابع طبیعی نصب پلاکارد، تلفن، فاکس و اهدا تاج گل در مراسم ختم داماد عزیزمان محمد محمد زاده در شهرستان تکاب شرکت نموده واینجانبان خانواده رضوانی را مورد عنایت قراردادند صمیمانه سپاسگزاری نموده واز خداوند منان طول عمر با عزت برای تمامی بزرگواران وخانواده محترمشان خواستارم ودر صورتی که بعلت تالمات روحی در تشکر حضوری قصوری رخ داد پوزش طلبیده واز یکایک عزیزان عذر خواهی می نمائیم*
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.