تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
آذربايجان در قرن سوم هجري قمري از بزرگترين مراكز بافت قالي در كشور بوده و در دورههاي سلجوقي و ايلخاني نيز اين هنر در آذربايجان از رونق خاصي برخوردار بود. مينياتورهاي نسخه خطي خمسه نظامي نثر قاسم علي و برخي آثار ديگر نشان ميدهد قاليبافي در دوره تيموري و سپس در دوره صفويه نيز سير تكاملي خود را طي كرده است. امروزه نيز آذربايجان يكي از مراكز مهم توليد انواع قالي در ايران است و بافتن انواع قالي در بيشتر شهرها و روستاهاي آن رايج است. توليدات اين هنر از نظر صادرات اهميت بسيار دارد از جمله معروفترين مناطق قالي در اين استان شهرستان تكاب است و قالي افشار شهرت جهاني دارد. تكاب به معني آب باريك و زميني است كه آب كم و باريكي در آن جاري باشد. تكاب به اسم مركب به معني درهزميني است كه بعضي جاها آب فرو رود و از جاي ديگر برآيد. اين جا را تيكان تپه و پيكان تپه هم گفتهاند(در زبان تركي تيكان به معني خار ميباشد) كه اطراف شهر وجود دارد. ممكن است به دلايل متعددي ايجاد شده باشد. يكي از دلايل آن پيش از اسلام از راههاي مهم ميان همدان و ارمنستان وآسياي صغيربوده وديگر آنكه محل وجود چشمهها قناتها و شاخههاي رود سارق ميباشد. شهرستان تكاب داراي دهها اثر تاريخي مربوطبه قبل از اسلام است. از جمله تخت سليمان كه در چهل و دو كيلومتري شمال شرقي تكاب واقع شده و مركز آتشكده بزرگ ساساني به نام أذرگشسب يكي از سه آتشكده بزرگ و معروف ساسانيان است. شهر بيشتر در اينجابوده و احتمالا به علت فعاليت آتشفشان كوه زندان در فاصله 5/1كيلومتري تخت سليمان فعلي ويران شده و آثاري از آن برجا مانده است
روزنامه انگلیسی گاردین در جدیدترین شماره خود به اتفاقات دقایق پایانی بازی تراکتورسازی و نفت اشاره کرد و با تعجب نوشت:«درحالی که تیم دیگری در لیگ ایران قهرمان شده بود ، هواداران تیم تبریزی جشن قهرمانی گرفتند.»
همچین خبرگزاری فرانسه و سایت یاهو گزارشی از تبریز را بازنشر کردند که به تمام جزئیات بازی تبریز پرداخته بود. حرف های قنبرزاده درباره 8 دقیقه پایانی بازی و حرف های علیرضا منصوریان را بازنشر داده بود . از قول تونی 68 ساله در این باره نوشته بود که چطور با فریب جام را از تبریز دزدیدند و البته چهره غم زده او را منتشر کرده بود. به نظر می رسد اتفاقات تبریز بهانه ای جدید باشد برای اینکه فیفا از فدراسیون ایران توضیح بخواهد و از این بپرسد که آیا دخالتی بیرونی در تعیین نتیجه لیگ ایران نقش داشته است؟
1.از چهارده تیم لیگ برتری به این اردوی تیم ملی، بازیکن دعوت شده است و تیم های سقوط کرده نفت مسجدسلیمان و پیکان تنها تیم هایی هستند که از آنها بازیکنی به اردو دعوت نشده است.
2. استقلالی ها با 7 بازیکن و پدیده و گسترش نیز با 1 بازیکن، بیشترین و کمترین تعداد بازیکن دعوت شده را به این اردو داشتند.
3. در بین بازیکنان دعوت شده، 11 نفر از بازیکنان حاضر در لیست، لژیونر هستند، البته در صورت خداحافظی نکردن جواد نکونام این تعداد می توانست به 12 نفر برسد.
4. علیرضا حقیقی، علیرضا بیرانوند، محسن فروزان، رشید مظاهری، سوشا مکانی، سیدحسین حسینی، محمدرضا اخباری و علی سلیمی، 8 دروازه بان حاضر در اردوی تیم ملی هستند.
5. سه بازیکن از میان نام های دعوت شده به اردوی تیم ملی، بازیکنانی هستند که به دلیل مشکلات مربوط به کارت پایان خدمت شان در محرومیت به سر می برند. سروش رفیعی و احمد عبداله زاده از تیم فولاد خوزستان و حسین ماهینی از تیم ملوان بازیکنان سرباز این لیست هستند.
6.حضور 9 بازیکن از تیم های پایین جدولی راه آهن، ملوان و استقلال خوزستان در لیست، جالب به نظر می رسد.
7. از بین بازیکنان دعوت شده، 12 نفر از آنها سابقه بازی در تیم استقلال را دارند، به جزء 7 بازیکن فعلی این تیم، اسماعیل شریفات، آندرانیک تیموریان، فرزاد حاتمی، سیدحسین حسینی و پژمان منتظری بازیکنانی هستند که در این تیم بازی کردند.
8. در بین اسامی عنوان شده، 11 نام به چشم می خورد که آنها نیز در تیم پرسپولیس بازی کرده اند، به جزء 4 بازیکن که در حال حاضر در این تیم توپ می زنند، حسین ماهینی، فرزاد حاتمی، محسین کنعانی، فرشاد احمدزاده، علیرضا حقیقی، سیدجلال حسینی و کریم انصاریفرد نیز برای سرخپوشان بازی کردند.
9. کنعانی، اخباری، ترابی، محمدی، چشمی، کریمی، مطهری، نورالهی، جهانبخش و آزمون، 10 بازیکنی هستند که در آخرین لیست تیم ملی امید هم حضور داشتند و برای آن تیم به بازی پرداختند.
10. در میان لژیونرهای دعوت شده به اردو، 5 بازیکن در قطر، 2 بازیکن در اسپانیا و در پرتغال، هلند، روسیه و چین نیز مشغول بازی هستند.
سرلشکر قاسم سلیمانی پس از خواندن کتاب «آن بیست و سه نفر» نامهای برای احمد یوسف زاده نویسنده کتاب نوشته است.در بخشی از این نامه آمده است:احمد عزیزم ؛ تقریظ و تحسین رهبر عزیزمان مرا تشویق به خواندن کتابت کرد و پس از قرائت آن به مقامت غبطه خوردم و افسوس، که در کارنامه ام یک شب از آن شب ها و یک روز از آن روزهای گرفتار در قفس را ندارم. شماها عارفان حقیقی و عابدان به عبودیت رسیده ای هستید که به عرش رسیدید، ای کاش در همان بالا بمانید. چه افتخار آمیز است ربانیون بر منبر نشسته، تربیت یافتگان منابر خود را به تماشا بنشینند. چه زیباست جوانان جویای کمال، کودکانِ کمال یافته در قفسِ دشمن را ببینند.ای کاش سفیرانِ در قصرهای مجلل نشسته کشورمان، این سفیران در قفس گرفتار شده را ببینند وچگونه سفیر بودن را بیاموزند.
تیم بارسلونا با درخشش لیونل مسی توانست بایرن مونیخ را شکست دهد تا بار دیگر نام مسی بر سر زبان ها بیفتد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا اعجوبه آرژانتینی بارسا فروتنانه درباره نمایش اش مقابل تیم گواردیولا صحبت می کند. او در ابتدا درباره شادی پس از گلش که بسیار با هیجان بود می گوید: واقعا خوشحال بودم که توانستم بازی را از تساوی خارج کنم. ما پیش از گل موقعیت های زیادی داشتیم که آنها را از دست دادیم اما آن گل بازی را از تساوی خارج کرد.
مسی ادامه داد: بازی بسیار پیچیده ای بود. آن هم برابر تیم قدرتمندی مانند بایرن مونیخ که ستاره های زیادی داره و فلسفه ای شبیه به تیم ما دارد.
این بازیکن درباره 3 گل تیمش گفت: گلزنی تا قبل از گل اول برای ما بسیار سخت شده بود، ولی پس از گل شرایط برای ما بهتر شد و گل های بعدی هم از راه رسیدند. این کار بزرگی بود.
شاید به یادماندنی ترین لحظه این دیدار گل دوم مسی و دریبل زدن بواتنگ بود که این بازیکن را نقش بر زمین کرد. خود مسی در این باره می گوید: ( ابتدا لبخند می زند ) خُب باید خیلی زود تصمیم می گرفتم. متوجه شدم که بواتنگ می خواهد پای تخصصی من را مسدود کند تا نتوانم با آن شوت بزنم. پس تصمیم گرفتم توپ را روی پای راستم بیاورم که خوشبختانه به گل تبدیل شد.
گلزن ترین بازیکن تاریخ بارسا درباره دیدار برگشت هم گفت: ما به خاطر نتیجه دیدار رفت بازی برگشت را دست کم نمی گیریم. ما برای گلزنی و تکرار بازی رفت و پیروزی پا به مونیخ خواهیم گذشت.
مسی در پایان درباره اینکه گواردیولا مدعی شده برگرداندن نتیجه بازی غیر ممکن خواهد بود گفت: من همچین فکری نمی کنم. بایرن در زمین خودش تیمی قدرتمند است و نتیجه بازی رفت قابل اعتماد نیست. ما می خواهیم در مونیخ هم پیروز شویم.
پیش از آن که مرگ فرا رسد نتیجۀ کار خود را به صورت چاپ شده دیدم، خلاف چند تن از فرهنگ نویسان که مرگ امانشان نداد، نه ناظم الاطبا، نه دهخدا و نه معین. سرنوشت در پیش راندن کار آنان شتاب نداشت.
زمانی که در تکاب، در دربستان ملّی محمدیّه - تنها دبستان آن شهر در آن زمان - درس می خواندم، اغلب به عنوان مبصر انتخاب می شدم. وظیفۀ مبصر بردن دفتر کلاس به اتاق آموزگاران بود، در اوقاتی که زنگ رفتن به کلاس زده می شد و آوردن آن از اتاق آموزگاران، هنگامی که زنگ رفتن به کلاس زده می شد. این بود که راهی داشتم به اتاق آموزگاران که در عین حال اتاق دفتر دبستان هم بود و اندک اندک آشنا می شدم به آنچه در آن اتاق بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی حکمی "همایون هاشمی" را به عنوان مشاور خود در امور رفاهی منصوب کرد.
به گزارش افکارنیوز، ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور حکمی همایون هاشمی را به سمت مشاور وزیر در امور رفاهی منصوب کرد.
متن حکم به شرح زیر است.
جناب آقای دکتر همایون هاشمی
با سلام و احترام
یکی از مسائل در اجرای سیاستهای دولت و این وزارتخانه ایجاد هماهنگی موضوعات اجتماعی است.
زمینههای کاری اجتماعی از فضای کارگری تا بازنشستگان و مسائل حمایتی نیاز به سیاستگذاری و برنامه ریزی مناسب دارد. با توجه به تجارب ارزشمندتان در سازمان بهزیستی کشور به عنوان « مشاور وزیر در امور رفاهی» منصوب میشوید.
انتظار میرود با حسن تدبیر، سعی و تلاش وافر و استفاده از ظرفیت های نهادهای اجتماعی و ساختارهای مرتبط با حوزه حمایت اجتماعی (اعم از رسمی و غیر رسمی)، نقش موثر و برجستهای در اجرای سیاستهای حمایتی دولت و وزارت متبوع از اقشار محروم ایفا نمایید.
ضمن قدردانی از تلاشهای شایسته جنابعالی در مدت تصدی مسؤولیت سازمان بهزیستی کشور، آرزومندم با استعانت از خداوند متعال در انجام وظایف محوله موفق و مؤید باشید.
نویسنده : رضوانی
تاریخ : چهار شنبه 16 ارديبهشت 1394
علی ربیعی امروز در مراسم معارفه دکتر انوشیروان محسنی بندپی، رییس جدید سازمان بهزیستی کشور و تقدیر از ۴۳ ماه خدمت همایون هاشمی، رییس سابق این نهاد که در محل سازمان بهزیستی برگزار شد، گفت: «من میتوانستم خیلی وقت پیش این تغییر مدیریت و جابهجایی را اعمال کنم، اما واقعا شاهد انجام اقدامات موثر در این سازمان بودم و در حال حاضر نیز اگر این اقدام صورت گرفته است، برای ایجاد تحول در این نهاد است»
مراسم تودیع رئیس سابق و معارفه رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد. در این مراسم چهرههایی مثل دکتر سید تقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، دکتر ابوالحسن فیروزآبادی قائم مقام وزیر رفاه و دکتر احمدی میدری معاون وزیر رفاه نیز حضور داشتند. طی این مراسم از همایون هاشمی به عنوان رئیس سابق سازمان بهزیستی تقدیر شد و دکتر انوشیروان محسنی بندپی رئیس سابق بیمه سلامت به عنوان رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور معرفی گردید.
نویسنده : رضوانی
تاریخ : چهار شنبه 16 ارديبهشت 1394
اصل مقاله مقدمه
شکی نیست که اهلبیت رسول الله در میان اهلسنت، مقام بلندی دارند و اهلسنت نسبت به آنان احترام بسیار قائلند و حقوق آنها را آنگونه که خداوند در شریعت قرار داده است رعایت میکنند، لذا آنان را دوست دارند و محبت و موالات شایستهای نسبت به آنان دارند و به سفارش پیامبر در خصوص آنان عمل مینمایند همان وصیتی که در روز غدیر خم فرمود: «أُذَکِّرُکُمْ اللَّهَ فِی أَهْلِ بَیْتِی»؛ شما را درباره ـ رعایت حقوق ـ اهلبیتم سفارش میکنم. (ر.ک: ابنالأثیر، ج2، ص140)
گفتنی است که تمام اهلسنت بر وجوب محبت اهلبیت و تحریم آزار و بیادبی قولی یا فعلی نسبت به ایشان اتفاق نظر دارند و با افتخار میگوییم که، کتابهای اهلسنت مملو از مناقب و فضایل اهلبیت است.
محبت و دوستى اهلبیت پیامبر بزرگ اسلام (ص) از مسایل مهمى است که به اتفاق علماى اسلام از نشانههاى ایمان شناخته شده، چنان که بغض و کینه نسبت به آنان از نشانههاى نفاق شمرده شده است.
مهر اهلبیت
ساکن تهرانی؟! پس حسابی از سروصدا و ترافیک این کلان شهر خسته شدی.
میدونستی کنار همین هیاهوی شهر تهران یه سری جاها هستن که برای استراحت و تفریح کردن ساخته شدن؟! جاهایی هستن که بدجور حال آدم رو خوب میکنن. حالا زیادم فرق نمی کنه که کوه های تهران باشه یا یه پارک جنگلی یا یه تئاتر درست و حسابی و یا راه رفتن روی یه پل! آره درست شنیدین، پل.
این وسط شاید کمتر کسی فکر می کرد که یک روز راه رفتن روی یه پل خودش یه جورایی تفریح به حساب بیاد. پلی که به اسم پل طبیعت معروف شده و بوستان طالقانی و به بوستان آب و آتش وصل می کنه.
پلی که مدتها بدجوری توجه مردمی که مسیرشون از اتوبان همت، حقانی یا مدرس می گذشت رو جلب کرده بود. اگه شما هم کنکجاو شدین تا بیشتر در مورد این پل و ویژگی های منحصر به فردش بدونین، تو این مجله با ما همراه باشین.
بیاید با هم روراست باشیم، پس اگر مسیحی باشیم، حق داریم در زمین بازی فوتبال هم دعا کنیم و اگر مسلمان هستیم چنین حقی را نداریم. واقعیت این است، نه؟ بیان اعتقادات قلبی به مسیح در وقایع ورزشی، باعث شگفتی نیست اما اگر مسلمانان عبادت کنند، اتفاق خارقالعادهای افتاده است؟
نام آذربایجان از حدود 2400 سال پیش از مشهورترین نامهای جغرافیایی ایران بود که در هر دوره با حوادث مهم تاریخی توأم بوده است.
در دوران حکومت داریوش سوم هخامنشی، والیِ این ایالت، «آتروپات» یا «آتورپات» نام داشت. پس از شکست داریوش سوم از اسکندر مقدونی، آتورپات از طرفداران اسکندر شد و بر حکومتِ مادِ کوچک باقی ماند. پس از اسکندر مقدونی آتورپات موفق شد دولتی در آن منطقه که بخشی از خاک ماد بود تشکیل دهد که یونانیان در آن نفوذی نداشته و در واقع این منطقه پناهگاهی برای آداب و سنن ایرانی در برابر تمدن و فرهنگ یونانی بود. دولت ماد کوچک سدهها برقرار بود و بازماندگان آتورپات بر آن سرزمین فرمانروایی میکردند و این سرزمین بعد به نام او «آتورپاتکان» معروف شد و پایتخت آن «کَنزَک» در جنوب تبریز کنونی بوده است. آتورپاتکان به معنی شهر یا سرزمین آذرباد میباشد. آتورپاتکان بتدریج تغییر کرد و آذرپادکان شد. چون در زبان مادها حرف «د» پس از «الف» به «ی» تبدیل میشده از این رو این واژه به آذرپایگان تبدیل گردید.
گویا در زبان آذری، حرف «پ» را مانند «ب» به زبان میآوردهاند یعنی آذرپایگان را هم آذربایگان کردهاند و چون برای «گ» و «ج»، نخست در ایران دو لهجه در کار بوده گاهی آن را آذربایجان هم خواندهاند و گاهی نیز «ذ» را که بازمانده «د» بینقطه نموده آذربایگان یا آدربایجان میگفتهاند. احمد کسروی بر این باور بود که آذربایگان از همه نامها درستتر است.
نام این استان با همۀ دگرگونیهایی که یافته است از نام خانواده آتورپات گرفته شده است که واژه ترکیبی پهلوی است و به زبان فارسیِ دری برابر «آذربد» به معنی نگاهدارنده آتش یا مسئول و خدمتگزار آتش است. زیرا آتشکدۀ آذرگشسب یا آتشِ مخصوص پادشاهان و ارتشتاران ایران در همان خطّه شعله میکشیده و والی ایالت (ساتراپ) آذربایجان، نگاهبان این آتش بوده است.دگان، آذربایگان و آذربایجان هر سه شکل در کتابهای فارسی معروف است. نام این استان در شاهنامۀ فردوسی آذربادگان، عنوان شده است. عربها آن را آذربیجان میخواندند. در کتابهای ارمنی، آذربایاقان و آذرباداقان هر دو نوشته شده است. آذربایجان به یونانی «ماتیِنی» (Matieni) و نویسندگان یونانی «گازا» گفتهاند.
استان آذربایجان غربی یکی از مناطق کوهستانی کشور است. در این استان چینخوردگیهای بزرگی وجود دارد که اکثر مراتع ییلاقی آذربایجان، در
دامنههای این کوهها قرار گرفته و در بعضی از آنها معادن غنی وجود دارد.
رشتهکوههای شمال غربی ایران در آذربایجان، ادامه رشته کوههای قفقاز میباشند. این ارتفاعات توسط فرورفتگیهای عمیقی از هم جدا میشوند. این کوهها عبارتند از چند رشته متمایز که از شمال غربی به جنوب شرقی امتداد یافتهاند. شاخههای متعددی که از رشتههای اصلی جدا شدهاند، درههای کوهستانی و هامونهای بستهای بهوجود میآورند که در یکی از آنها دریاچه کوهستانی ارومیه قرار دارد و قسمتهای دیگر جلگههای کوچک و بزرگی را تشکیل دادهاند.
آنالیزور استقلال گفت: بوستانی علاقه زیادی دارد که فروزان بازی کند و دائم می گوید که او آماده است و باید در چارچوب قرار بگیرد.
به گزارش نیما رسولی در رابطه با درگیری که در اردوی استقلال میان او و فروزان به وجود آمده، اظهار داشت: در جلسه کادرفنی پیش از بازی با صبا بودیم که من گفتم محسن فروزان در گلهایی که استقلال دریافت کرده، مقصر است. این صحبتهای من به خاطر این بود که خیلی ها فکر می کردند مدافعان تیم مقصر هستند اما به عقیده من اینطور نیست و در اکثر گل های دریافتی استقلال فروزان مقصر بوده است.
وی ادامه داد: وقتی این صحبت در جلسه کادرفنی که خصوصی است، مطرح شد، بوستانی به آن واکنش نشان داد. بوستانی خیلی روی فروزان حساس است و متاسفانه صحبتهای خصوصی داخل جلسه را نیز به او انتقال داد. بعد از این اتفاق نیز فروزان از من عصبانی شده بود و یک بگومگو با هم داشتیم. البته درگیری خاصی نبود و در حد همان بحث بود و تمام شد.
آنالیزور استقلال تصریح کرد: این بار اول نیست که این اتفاق رخ داده است و بوستانی بارها اتفاقات داخل جلسه کادرفنی را به فروزان انتقال داده است. این کار او حساسیت ایجاد می کند و به ضرر تیم است. البته به نظر من مشکل اصلی استقلال خود بوستانی است که نتوانسته روی نقاط ضعف فروزان کار کند. اگر او کارایی بهتری داشت، قطعا خیلی از این مشکلات حل می شد.
وی در پاسخ به این سوال که چطور با آنالیزهای منفی که نسبت به فروزان انجام شده، او همچنان دروازه بان اصلی استقلال است؟، عنوان کرد: در مورد بازی کردن فروزان بوستانی و قلعه نویی تصمیم گیرنده هستند و من نمی توانم نظری بدهم. حتی او روی گلی که دربازی صبا نیز خورد، صد درصد مقصر بود اما بازهم مدافعان زیر سوال رفتند. من دیدم که امیرخان چوب این اتفاقات را می خورد و به خاطر همین گفتم که فروزان مقصر است.
رسولی در خصوص واکنش قلعه نویی به فروزان بعد از درگیری گفت: قلعه نویی از من دفاع کرد و واکنش او باعث شد که ماجرا خیلی جدی تر شود. قلعه نویی از بوستانی هم انتقاد داشت. البته در بازی با تراکتورسازی نیز این اتفاق رخ داده بود که آن موقع حتی افشارزاده هم مصاحبه کرد و گفت فروزان مقصر است.اگر ما در استقلال ماندنی شدیم به نظرم باید گلری بیاوریم که در حد استقلال باشد
یکی از سرکردگان چچنی داعش در عراق، در عملیات نیروهای ارتش در استان صلاح الدین به هلاکت رسید.
به گزارش مشرق، "روسیا الیوم" گزارش های خبری حاکی است که حمله داعش به پالایشگاه نفتی بیجی استان صلاح الدین با فرماندهی این سرکرده چچنی داعش که "ابوابراهیم الشیشانی" نامیده می شد، اجرا شده بود.
پالایشگاه بیجی بزرگترین پالایشگاه نفتی عراق است و داعش ماه آوریل گذشته به این پالایشگاه حمله کرد.
ارتش عراق هنگام عملیات در مناطق مختلف استان صلاح الدین یک دستگاه بولدوزر داعش را به غنیمت گرفت، و یک کارگاه ساخت مواد منفجره را منهدم و چند دستگاه خودروی بمب گذاری شده را خنثی کرد.
هنوز معلوم نیست که اسم واقعی ابوابراهیم الشیشانی چیست.
سایت های اینترنتی اعلام می کنند که الشیشانی ابتدا در سوریه می جنگید، و به تروریست ها در یک پایگاه آموزش می داد سپس به گروه تروریستی و تکفیری داعش در عراق پیوست.
در این گزارش آمده است: فدراسیون کشتی ایران به همراه اتحادیه جهانی برای اولین بار کشتی زنان ایرانی را در کنوانسیون اسپورت آکورد در سوچی روسیه به نمایش گذاشتند. در این نمایش ساحل گوران و اکرم خانی دو ورزشکار کشتی با کمربند ایرانی بودند که به اجرای فن پرداختند.
اکرم خانی در این رابطه گفت: «خوشحالیم که اتحادیه جهانی کشتی این فرصت را در اختیار ما قرار داده تا به تمام جهانیان نشان دهیم زنان در ایران حتی میتوانند کشتی تمرین کنند. من و ساحل گوران ازدواج کردهایم و همسرانمان از حضور ما در کشتی حمایت میکنند. دختران نباید از حضور در ورزش کشتی در هیچ جای دنیا ترس داشته باشند.»
همچنین ساحل گوران در این باره به سایت اتحادیه جهانی گفت: «کشتی را خیلی دوست دارم و دوست دارم تا راه قهرمانان بزرگ کشتی ایران را بروم. معتقدم در آینده ای نزدیک زنان کشتیگیر ایران نیز مانند کشتی گیران آزادکار مرد جایگاه با ارزشی در کشتی جهان به دست خواهند آورد.»
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مخالفات با تغییر دستور مجلس تمایلی به تفکیک حوزههای انتخابیه میاندوآب از شاهیندژ و تکاب نشان
ندادند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به درخواست جمعی از نمایندگان مجلس تغییر دستور برای رسیدگی به طرح تعیین حوزههای انتخاباتی مجلس در استان آذربایجان غربی مطرح شد که عیسی زاده در توضیح این درخواست، گفت: در حال حاضر دو نماینده وظیفه نمایندگی شهرستانهای میاندوآب، تکاب و شاهیندژ را بر عهده دارند که به دلیل وسعت منطقه رسیدگی هر دو نماینده به این سه شهرستانها و توابع آنها مشکل است.
وی یادآور شد: به دلیل برخی اختلافات در استان آذربایجان غربی در برخی مجالس گذشته انتخابات در این سه شهرستان ابطال و در مرحله دوم برگزار شد.
ابراهیم نکو در مخالفت با این درخواست طرح مذکور را مغایر اصل 74 دانست و افزود: به دلیل زمانبر و هزینهبر بودن تفکیک حوزههای انتخابیه درون یک استان شاید رسیدگی به این طرح در وقت دیگری مناسبتر باشد.
روحالله بیگی در موافقت با این طرح گفت: مسافت زیاد و جابجایی در این منطقه به دلیل کوهستانی بودن شش ساعت زمان میبرد. به همین دلیل درخواست داریم برای شهرستان میاندوآب یک نماینده و برای شهرستانهای شاهیندژ و تکاب نیز یک نماینده تعیین شود.
پس از اظهارات متقاضیان از 235 نماینده حاضر در جلسه فقط 98 نماینده با این درخواست موافقت کردند.
فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از کشف 138 هزار نخ سیگار قاچاق از شهرستان شاهیندژ خبر داد.
سردار محمد شرفی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: برابر اخبار و گزارشهای واصله مبنی بر حمل کالای قاچاق به وسیله یک دستگاه خودروی اتوبوس در محور شاهیندژ، تکاب مراتب در دستور کار ماموران انتظامی شهرستان شاهیندژ قرار گرفت.
وی افزود: با اجرای گشت در محور اعلامی و جاده اصلی شاهیندژ به تکاب، پس از مشاهده خودروی مذکور، ماموران با استفاده از علائم هشداردهنده و فرامین ایست اقدام به توقف خودرو کردند.
فرمانده انتظامی آذربایجان غربی ادامه داد: در بازرسی از خودروی توقیفی 138 هزار نخ سیگار قاچاق در مارکهای مختلف، کشف و ضبط شد.
شرفی خاطرنشان کرد: در این زمینه دو نفر متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده مقدماتی جهت سیر مراحل قانونی تحویل مقامات قضایی شدند.
گوسفندان بین دو خانواده در روستای آغگل شهرستان ماکو منجر
به بروز درگیری شد که در اثر آن نفر دو کشته و یک نفر زخمی شدند.
فرماندار ماکو روز جمعه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در این نزاع دسته جمعی بین دو خانواده بیش از 15 نفر شرکت داشتند.
شاهین علیزاده افزود: در این نزاع دو برادر 18 و 23 ساله کشته شدند و پدرشان نیز به شدت مجروح شد که به علت شدت جراحات به یکی از بیمارستان های شهرستان خوی اعزام شده است.
وی اضافه کرد: وضعیت این مجروح نیز وخیم اعلام شده است.
فرماندار ماکو از دستگیری متهمان به قتل و ارجاع آن به مراجع قضایی خبر داد و گفت: اوضاع در حال حاضر در این روستا تحت کنترل است.
روستای آغگل در 83 کیلومتری ماکو قرار دارد.
این روستای کردنشین 195 خانوار و 1034 نفر جمعیت دارد.
رییس مرکز مدیریت حوادث و وفوریتهای پزشکی گناباد روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این حیوان شامگاه جمعه به فاصله دو ساعت به دو زن حدودا 50 ساله حمله و آنان را زخمی کرد.
دکتر جواد باذلی افزود: یکی از این افراد در پی گاز گرفتگی سگ وحشی با خونریزی شدید اندام تحتانی و زانوی راست توسط تکنسینهای اورژانس تحت اقدامات اولیه درمانی قرار گرفت و به بیمارستان 15 خرداد بیدخت انتقال یافت.
وی گفت: پس از آن زنی دیگر در همان محل مورد حمله سگ وحشی قرار گرفت لذا تکنسینهای اورژانس با حضور در محل مصدومی را با جراحات سنگینتر نسبت به مصدوم قبلی یافتند که از ناحیه اندام تحتانی و دست راست دچار پارگی شدید و از ناحیه انگشت اشاره دچار قطع عضو شده بود.
وی افزود: این فرد نیز بلافاصله به بیمارستان 15 خرداد بیدخت انتقال یافت.
مرکز شهرستان 81 هزار نفری گناباد در فاصله 278 کیلومتری جنوب مشهد واقع است. این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و کاخک، سه شهر شامل گناباد، بیدخت و کاخک و همچنین 106 روستا است. 34 هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
بر اثر حادثه رانندگی در جاده تکاب-شاهین دژ یک نفرکشته شد ویازده نفرزخمی شدند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیمافرمانده پلیس راه تکاب- شاهیندژ گفت : دراین حادثه که امروز درفاصله یازده کیلومتری جاده تکاب –شاهیندژ که براثرخروج یک دستگاه مینی بوس ازجاده و برخورد آن با کوه رخ داد یک نفرازسرنشینان مینی بوس دردم جان باخت و یازده نفردیگر زخمی شدند. سرهنگ حاجی زاده بابیان اینکه مجروحین این تصادف باتلاش نیروهای امدادی اورژانس 115به بیمارستان تکاب انتقال یافتندافزود: پنج ...ارومیه / خبرگزاری صداوسیما/ اجتماعی
بر اثر حادثه رانندگی در جاده تکاب-شاهین دژ یک نفرکشته شد ویازده نفرزخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمافرمانده پلیس راه تکاب- شاهیندژ گفت : دراین حادثه که امروز درفاصله یازده کیلومتری جاده تکاب –شاهیندژ که براثرخروج یک دستگاه مینی بوس ازجاده و برخورد آن با کوه رخ داد یک نفرازسرنشینان مینی بوس دردم جان باخت و یازده نفردیگر زخمی شدند.
سرهنگ حاجی زاده بابیان اینکه مجروحین این تصادف باتلاش نیروهای امدادی اورژانس 115به بیمارستان تکاب انتقال یافتندافزود: پنج نفرازمصدومان به علت شدت جراحات واردشده دربیمارستان بستری و بقیه پس از مداوا ازبیمارستان مرخص شدند.
وی علت این حادثه را تخطی ازسرعت مطمئن درسراشیبی جاده و ناتوانی راننده درکنترل وسیله نقلیه عنوان کرد.
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.