تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
با توجه به عدم حمایت مسئولین شهری از تنها تیم فوتبال این شهر محروم در مسابقات لیگ استان آذر بایجان غربی در سال 1394 بار دیگر از کلیه افراد خیر ، ادارات و نهادها ، شرکت ها و بخش های خصوصی در خواست می گردد حمایت های لازم را از تیم فوتبال پرسپولیس شهر ستان تکاب با قدمت 35 سال در سطح شهر و استان ( شاید تنها تیمی باشد در سطح استان آذربایجان غربی با همان نامی که در بدو تاسیس تیم نامگذاری شده است به حیات ورزشی خود ادامه می دهد ) بعمل آورند تا این تیم که پناهگاه و مامن فوتبالیستهای محروم از همه چیز این شهر است منحل نگردد . به یقین در این 35 سال این تیم با فداکاری و خون دل خوردن های فراوان بازیکنان و مربیان و مدیران اداوار مختلف مخصوصا پهلوان جهانبخش رشیدی، مرتضی خدمتی ، نوبخت غفوری ، علی کاکائی ، مرتضی دشتی و حمایت های آفایان سردار محمود دولتی ، حاج نادر شیروند ، حاج موسی قادری ، حاج حبیب قربانی ،اسداله بهشتی ، خداویردی فضلی فتحعلی بدخشی ، حبیب قربانی ، علی فاضلی ، حاج عباس نیری و بازیکنانی قدیمی تیم مخصوصا نسل دهه هشتاد ( به علت زیاد بودن اسامی ، اسم برده نمی شود ) تیم ادامه حیات داده و با زیکنان آن با تغذیه از نوع املت و سیب زمینی و دوغ و جغورو بغور آنهم در کنار خیابانها و ورودی های شهر های مختلف استان توانسته اند این تیم را به این جایگاه برسانند ) و دلخوش بودند که از سال 1392 با حمایت سازمانی ، حقوقی و مالی شهردار محترم وقت جناب مهندس عباسیان و اعضاء محترم شورای اسلامی دور سوم کم کم تبدیل به تیمی سازمان یافته شده اند که خوراکشان در مسابقات خارج از خانه از املت به یک وعده غذای رستورانی تبدیل شده و موقع بازی در میدان مسابقه بازیکن تعویضی مجبور نبود با بازیکن جانشین پیراهن و کفش عوض کند و اخطار هم بگیرد دیگر دلخوش به این بودیم دوران گدائی از این و آن برای جمع آوری هزینه ایاب و ذهاب یک سفر برون مرزی گذشته است ولی این ها هم رویای یک ساله بود که با روی کار امدن شورای دور چهارم و شهردار جدید به تاریخ پیوست و باز ما ماندیم و سرآغاز قصه دراز و باز خدا طول عمر با عزت برای حاج حبیب مدنی و مهندس هادی عباسیان و خدا ویردی دولتیاری اعضای هیات مدیره ،و افراد خیری همچون مهندس کریمی ،مهندس علیزاده ، اقایان محمدی ، کاسه چی ، حیدریان ، شیری و...عطا بفرماید که هر انچه در توان داشتند جهت جمایت مالی از این باشگاه در سال 94 بعمل آورده اند ودر حالیکه با بدهی چند ملیونی سال 93 مواجه هستیم وارد سال 94 شدیم تا مقدمات اماده سازی تیم را برای فصل 94 شروع نمائیم ولی دریغ از یک ریال موجودی
باز مجبوریم گدائی بکنیم آنهم به برکت سیستم های الکترونیکی روز بصورت الکترونیکی و بطور صریح اعلام می نمایم در این شهر که مثلا اسمش را شهر معادن طلا گذاشته ایم اداره تیم های ورزشی اش در هر رشته و هر رده سنی گدائی را می طلبد پس به من گدا یعنی منصور کا کا ئی سرمربی تیم پرسپولیس که عمر و عزت ورزشی خود به خاطر جوانان این شهر به رفاه و شهرت طلبی نفروخت و صادقانه در صحنه فوتبال این شهر 35 سال خدمتگزار بود به هر طریقی که می توانید کمک مالی نمائید تا این تیم که در سطح استان بعنوان شناسنامه فو تبال تکاب شناخته می شود مهر باطل نخورد و فوتبالیست های شایسته آن به جای زمین های تمرین و مسابقه سر از ..................... در نیاورند در ضمن آماده ام با تک تک مسئولین بزرگوار شهرمان در این رابطه به گفتگو بنشینم و دردل جوانان ورزشی شهررا به گوش آنان برسانم و هم چنین با کسب اجازه از بزرگان سایر تیمها مخصوصا تیم فوتسال قایقران که سالانه 30 تا 40 ملیون هزینه می کند و مربیان سازنده شهر در سطوح پایه اقایان حاج حمید شریفی ، حسن فتاحی ، سجاد خالدیان ، حمید عزتی ، علی فتاحی ، بهنام احمدی و... واقایان مهدی واعظ و فردین دهقان که با خون دل مشغول تربیت استعدا های فوتبال و فوتسالی این شهر بوده و هستند و هر سال برای شهرمان افتخار کسب می کنند اعلام نمایم مسئولین بزرگوار شهر صاحبان صنایع معدنی طلا و سنگ جوانان را در ک کنید این انصاف نیست کلیه هزینه تربیت یک جوان را در بعد ورزش قهرمانی خود سرپرستان و مربیان تیم ها از محل درامد های ماهانه خود که می بایستی معطوف به خانواده باشد تامین نمایند پس کو شعار سالم سازی و حمایت از جوانان ورزشی ، که پول سالن و زمین تمرین ، هزینه مسابقات ، لباس ورزشی و کفش ، ایاب و ذهاب و تغذیه و درمان ورزشی را خود می پردازند جوان تکابی شعار نمی خواهد در عمل حمایت می خواهد
از سایت ها و وبلاگهای شهر مان در خواست می کنم چنانچه این متن را خواندند بنحو مقتضی پوشش دهند تا شاید به یمن نام و اهمیت وبلاگ و یا پایگاه خبری ایشان چشم مسئول دلسوزی به این نوشته افتاده و فرجی حاصل شود
در یک کلام از طلا گشتن پشیمان گشته ایم مرحمت فرموده ما را همچون مس کرمان و رفسنجان ، مس کنید
شماره تماس با بنده 09148013531 منصور کا کا ئی خاک خورده فوتبال تکاب
از ایستاده از چپ به راست در این عکس به ترتیب شرفی، وفاخواه، کارو حق وردیان، حلوائی، اکبر کارگر جم، مناجاتی، قراب، صادقی، کازرانی و مالکی دیده می شود. در ردیف پائین نیز مسعود مژدهی،حاج رحیمی پور، صفر ایرانپاک، داود میرطوسی، خوردبین، نوین روزگار، عزیزی، پروین و ایرج سلیمانی دیده می شوند.
یادی کنیم از پیشکسوتان و قهرمانان و نام آوران دوران طلایی فوتبال ایران- این عکسها به ما کمی سن و سال دارترها غم غربت و خاطرات برای همه چیز آن هنگام ها را میدهد. ورزش و بازیهای نوین مانند فوتبال که بازیهای اروپایی خوانده میشوند، در بیستسال پایانی قرن سیزدهم هجری شمسی توسط اروپاییها به ویژه انگلیسیها در ایران رواج یافتند. اصطلاح فوتبال را دانشجویان اعزامی به اروپا پس از بازگشت به وطن وارد زبان پارسی نمودند، اما فوتبال را برای نخستین بار انگلیسیهای مقیم ایران در تهران و برخی شهرهای بزرگ و همچنین ملوانان کشتیهای خارجی در بنادر خرمشهر، بوشهر، بندرعباس و ... به راه انداختند. در پایتخت، اعضای سفارت انگلیس، بانک شاهی و تلگرافخانه - هندویوروپ - اوقات فراغت خود را با فوتبال میگذراندند و هنگامی به تدریج بر تعداد اعضاء آنها افروده شد، سه تیم فوتبال مستقل تشکیل دادند و در هر فرصتی که بدست میآوردند در زمینهای گوشه و کنار شهر با هم مسابقه میدادند. با تب فوتبال ایرانی ها فریادهای فروخفته در حنجرۀ خویشتن را به بهانۀ فوتبال سر می دهند. فوتبال در سال های قبل از انقلاب ، دلخوشی جوان ها، پیرها، زنان و مردان کشور ما بود. هر دسته و گروهی، تیمی را برگزیده بودند و برای پیروزی آن تیم شادی می کردند. البته در آن سال ها هم گرایشات سیاسی در غالب طرفداری از تیم های فوتبال بروز می کرد و آنها به نوعی از تیم « شاهین » طرفداری می کردند و حمایت از این تیم نشانی از ملی گرایی داشت و به هنگام پیروزی تیم ایران بر اسرائیل، این احساسات مجال بروز و ظهور پیدا کرد و مردم شادی ها و پایکوبی ها کردند و به خیابان ها ریختند که هنوز خاطرۀ آن در ذهن چهل ساله های آن زمان وجود دارد. فرتور قدیمی و زیبا از فوتبالیست های محبوب تیم قدرتمند ملی ایران در دهه ی 50 در مجله دنیای ورزش...
پیشکسوتان فوتبالیست تکابی رقیب سقزی خود را شکست دادند...
مسابقه دوستانه فوتبال مابین سقز و تکاب در رده سنی پیشکسوتان روز گذشته 19 شهریورماه بادعوت هیئت فوتبال و کمیته پیشکسوتان تکاب از تیم سقز در چمن تختی تکاب برگزارشد و پیشکسوتان تکاب توانستند با نتیجه 3 به 2 رقیب خود را شکست دهند.
دراین بازی علی کاکایی 2 گل و باب الله غلامی 1 گل برای پیشکسوتان تکاب به ثمر رساندند.
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.