تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
ایرج کیا رستمی نگین درخشان مسابقات بوکس المپیک آسیای 90پکن :
امروز پس از یک تاخیر عجیب دو روزه..؟؟ باخبر شدیم ایرج کیا رستمی قهرمان سنگین وزن و نامدار بوکس ایران و آسیا ، قهرمان رینگ مسابقات المپیک آسیایی 90 پکن در اثر سکته مغزی در بخش icu بیمارستان شهدای تجریش بستری شده و تا این ساعت برابر اعلام این بخش و نظر پزشکان معالج از وضعیت مناسبی برخودار نبوده و هوشیاری او در پایین ترین ضریب ممکن هوشی قرار دارد قهرمانی برجسته، شایسته و با اخلاق که همیشه مورد بی مهری و کم توجهی فدراسیون قرار داشت قهرمانی با جسارت و متعصب با عرق ملی عاشق ورزش بوکس و برخلاف خصو صیات خاص سنگین وزنهای ایران خونگرم و صمیمی و
با محبت و افتاده بود ایرج سالها شاگرد زنده یاد صادق پدیسار بوده و خود نیز پس از اتمام دوران قهرمانی مربی لایق و سازنده است قلب خانوده بوکس ایران برای این قهرمان بزرگ هر لحظه می طپد آرزوی خانواده ورزش کشور و هم تیمی های دوست داشتی و بامحبت او چون سیامک ورزیده ، مرتضی شیری ، یوسف خاطری ، جهانگیر سلیمانی ، محمود غفاری ، پرویز لطفی ، پژمان چالاک ، علی اکسون ، شاهرخ حاجیلو ، شمس اله داود آبادی ، بهمن عزیزپور ، اسفندیار محمدی ، بیژن باتمانی ، سینا بالانش ، افشین نادری ، انوشیروان نوریان ،اسد جوهری ، رضا و مهدی مهدی پور، مسعود مه منش،مسعود مصطفوی
شهریار رحمانی منصور قره خانلو و خلاصه اهالی ورزش بوکس سلامتی این قهرمان دوست داشتنی است ایرج کیا رستمی با قلبی به وسعت همه مردان افتاده و متواضع ایران زمین ایرج عزیز همچنان مبارزه خواهد کرد و تمامی دوستداران او برای این قهرمان آرزوی بهبودی و تندرستی کامل را دارند. از دوستداران ورزش کشور بالاخص قهرمان بوکس ایرج کیا رستمی قهرمان اسبق بوکس ایران و آسیا از دعای
چون كسی به دیگری بدی كند یا در مجلسی یك نفر از بدیهایی كه با او شده صحبت كند مردم میگویند آنكه برای تو چاه میكند اول خودش در چاه میافتد.
در زمان حضرت محمد(ص) شخصی كه دشمن این خانواده بود هر وقت كه میدید مسلمانان پیشرفت میكنند و كفار به پیغمبر ایمان میآورند خیلی رنج میكشید. عاقبت نقشه كشید كه پیغمبر را به خانهاش دعوت كند و به آن حضرت آسیب برساند.
به این منظور چاهی در خانهاش كند و آن را پر از خنجر و نیزه كرد آن وقت رفت نزد پیغمبر و گفت: "یا رسولالله اگر ممكن میشه یك شب به خانه من تشریف فرما بشید". حضرت قبول كرد، فرمود: "برو تدارك ببین ما زیاد هستیم". شب میهمانی كه شد پیغمبر(ص) با حضرت علی(ع) و یاران دیگرش رفتند خانه آن شخص. آن شخص كه روی چاه بالش و تشك انداخته بود بسیار تعارف كرد كه پیغمبر روی آن بنشیند. پیغمبر بسمآلله گفت و نشست. آن شخص دید حضرت در چاه فرو نرفت خیلی ناراحت شد و تعجب كرد. بعد گفت حالا كه حضرت در چاه فرو نرفت در خانه زهری دارم آن را در غذا میریزم كه پیغمبر و یارانش با هم بمیرند. زهر را در غذا ریخت آورد جلو میهمانان، اما پیغمبر فرمود: "صبر كنید" و دعایی خواند و فرمود: "بسمالله بگویید و مشغول شوید" همه از آن غذا خوردند. موقعی كه پذیرایی تمام شد پیغمبر و یارانش به راه افتادند كه از خانه بیرون بروند. زن و شوهر با هم شمع برداشتند كه پیغمبر را مشایعت كنند. بچههای آن شخص كه منتظر بودند میهمانان بروند بعد غذا بخورند، وقتی دیدند پدر و مادرشان با پیغمبر از خانه بیرون رفتند پریدند توی اتاق و شروع كردند به خوردن ته بشقابها. پیغمبر كه برای آنها دعا نخوانده بود همهشان مردند. وقتی كه زن و شوهر از مشایعت پیغمبر و یارانش برگشتند دیدند بچههاشان مردهاند. آن شخص ناراحت شد دوید سر چاه و به تشكی كه بر سر چاه انداخته بود لگدی زد و گفت: "آن زهرها كه پیغمبر را نكشتند، تو چرا فرو نرفتی؟" ناگهان در چاه فرو رفت و تكهتكه شد. از آن موقع میگویند: "چاه مكن بهر كسی اول خودت، دوم كسی".
استاد قهرمان فرجی ( رئیس هیئت ورزشهای رزمی شهرستان تکاب) مسئول سبک تاپ کیک بوکسینگ استان آذربایجان غربی شد...
بنابه درخواست تشکل ( تاپ کیک بوکسینگ ) طی نامه شماره 276/13238/1 مورخه 87/9/24 فدراسیون محترم ورزشهای رزمی جمهوری اسلامی ایران و با عنایت به سوابق و تجارب جنابعالی در امر ورزش از تاریخ 93/9/5 به مدت یکسال به عنوان مسئول هماهنگی تشکل فوق الذکر دراستان آذربایجان غربی منصوب می شوید . امیداست با استفاده از نیروهای متخصص و کارآمد در رشد و شکوفایی این رشته رزمی مو
در پی استعدادیابی هیئت فوتبال استان و دعوت از بازیکنان مستعد شهرستانها جهت تست و جذب در تیمهای منتخب رده های سنی 2 بازیکن دررده های سنی نوجوانان و جوانان از تیم پرسپولیس تکاب به مربیگری سجاد خالدیان به تیم منتخب استان دعوت شدند.
آقایان نماینده گان عزیز و محترم تو رو خدا ما تا کی باید منتظر باشیم
که حق و حقوق شهروندان تکابی بعد از سالها انتخابات نمایندگی مجلس
شهرمان تکاب مستقل شده و بتواند یک شهروند حقیقی و حقوقی تکابی
به کرسی سبز مجلس رفته و ما هم به هر لحاظ آسوده باشیم وبگوئیم که
یک تکابی از شهرمان نماینده خودمان هست.
واقعا بعد از این سالها زمان جنگ و زمان آرامش و زمان صلح و آسایش هنوز
مردم این سر زمین با مدیرانشان سر جنگ ندارند بلکه با نجابتشان در سالهای
بعد از انقلاب برای اعتلای پرچم نظام جمهوری اسلامی گام به گام به
ایرانیان عزیز پای صندوقهای رای رفته و همیشه رای خود را به کاندیداهای
غیر تکابی هم رای داده اند. اما اینک همین شهروندان تکابی عزیز و
با فرهنگ و اصیل تکاب برای خودشان نماینده ای مستقل میخواهند .
آیا این حقوق شهروندی به تکابیها که حق قاونی آنهاست زیاده گوئی است.
بنده سخنم با همه نمایندگان ادواری شهرهای تابعه استان آذربایجانغربی
و شرق و زنجان و کردستان است آقا چه میشود که همگی شما از این شهر
مظلوم از مردم شهید پرور و زرخیزش دفاع کنید .
آیا دادن حق شهروندی شهر تکاب باری گران است که مجلس را به بلوا و آشوب می
کشاند آیا آرامش و آسایش همسایه و شهروندان تکابی برایتان مقدور نیست.
ما ملت شما رو انتخاب کردیم حال ما از شما نمایندگان خواهشمندیم که حقوق شهروندیمان
که همانا استقلال تکاب در مبحث نماینده مستقل را به شهروندان تکابی بعد از سالها
هدیه کنید تا اجر معنوی خویش را در دوران زندگیتان با دعای مردم با فرهنگ و با
شعور تکاب با خود به همراه داشته باشید.
پس برابر بر اصل 64 قانون اساسی باید تکاب از شهرستانهای میاندواب و شاهیندژ جدا شود.
براساس اصل 64 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران هر 10 سال يك بار با در نظر گرفتن عوامل انساني، جغرافيايي، سياسي و نظاير آنها حداكثر20 نفر نماينده ميتواند به تعداد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي افزوده گردد، که در حال حاضر از آخرین زمان اجرای این قانون، 16سال گذشته و باید از مجلس نهم در این خصوص تعیین تکلیف می شد، ولی وزارت کشور دیر اقدام کرد و مجلس هم به دلیل اختلافات پیش آمده، آن را مسکوت گذاشت.
بر اساس اصل 64 قانون اساسی ۳ شاخص برای تعیین تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه تاثیر دارد. عوامل انسانی (جمعیت)، سیاسی، جغرافیایی (وسعت) و سایر شاخصها در قانون ذکر شده است.
بر این مبنا طبق قانون به ازای هر 150 هزار نفر واجد شرایط رأی، یک نماینده باید در مجلس حضور داشته باشد که با این حساب اکنون باید 500 نماینده در مجلس فعالیت داشته باشند، ولی تعداد آنها 290 نفر می باشد.
روز جمعه سه بازی از رقابتهای لیگ برتر فوتسال آذربایجان غربی بین تیم های اروم آلیاژ ارومیه و معرفت میاندوآب و تیم های ستارگان سلماس و که وین مهاباد و شمش خوب با قایقران تکاب برگزار شد .
بازی بین فوتسال اروم آلیاژ ارومیه و معرفت میاندوآب :
در این دیدار که عصر روز جمعه در سالن مخابرات ارومیه برگزار شد، تیم اروم آلیاژ ارومیه توانست با نتیجه 4 بر 2حریف میاندوآبی خود را از پیش رو بردارد.
گل های تیم اروم آلیاژ را سعید نژادمحمد (2 گل)، فرید مظاهری و محسن بنی هاشمی و هر دو گل تیم معرفت میاندوآب را میثم سلیمانی به ثمر رساندند.
تیم اروم آلیاژ ارومیه با یک بازی کمتر نسبت به تیم ستارگان سلماس با کسب سه پیروزی و یک تساوی در رتبه سوم لیگ برتر استان ایستاده است.
بازی بین ستارگان سلماس و که وین مهاباد :
در بازی دوم تیم فوتسال ستارگان سلماس در ادامه رقابت های لیگ برتر فوتسال آذربایجان غربی در خانه خود برابر 'که وین' مهاباد به پیروزی دست یافت.
تیم فوتسال ستارگان سلماس در سالن دو هزار نفری امام خمینی (ره) مجموعه ورزشی شهدا این شهرستان میزبان تیم فوتسال 'که وین' مهاباد بود که در پایان بازی را با نتیجه 4 بر صفر به سود خود پایان داد.
تیم فوتسال ستارگان سلماس در پایان بازی های هفته پنجم لیگ برتر فوتسال استان با 10 امتیاز به عنوان یکی از مدعیان قهرمانی این دوره از مسابقات شناخته می شود.
بازی بین شمس خوی و قایقران تکاب :
تیم فوتسال شمس خوی درسالن دوهزارنفری شهیدچمران خوی مقابل میهمان خودقایقران تکاب درحالی که درنیمه نخست 2 گل ازحریف خودعقب بود در نیمه دوم دریک بازی حساب شده با4 گل ازحریف خودپیش افتادودرنهایت بانتیجه 4 بر2 میهمان خودراباشکست بدرقه کرد.
تیم شمس خوی از5 بازی 3 بردو2 تساوی دارد وبا11امتیاز درصدرجدول رقابتهای لیگ برتراستان آذربایجانغربی قراردارد.
تیم های شمس خوی، اروم آلیاژ ارومیه، ماکو جوان، بوکان جوان، شاهین دژ، قایقران تکاب، معرفت میاندوآب، که وین مهاباد و ستارگان سلماس در رقابت های لیگ برتر فوتسال آذربایجان غربی حضور دارند.
این مسابقات با شرکت 8 تیم از استان روز جمعه 28 آذر به میزبانی ارومیه برگزار شد و تیم موی تای تکاب با مربیگری و سرپرستی استاد شورش لقایی در این مسابقات شرکت و توانست با شایستگی تمام در رده سنی نوجوانان قهرمان استان شود.
مصطفی آرمند ـ محمدصادق غلامی ـ سینا نصرالهی و میلاد یوسفی اول
آرش اکرمی ـ دانیال عمرانی و امیرحسین حرمتی دوم
محسن کریمی سوم
به نقل از مسئولین اجرایی این مسابقات نفرات اول تا سوم به مسابقات کشوری این رشته اعزام خواهند شد.
معرفی چهره های گذشته فوتبال تکاب قبلا یکسری اطلاعات از فوتبال شهرستان تکاب جهت اطلاع خوانندگان وبیننده گان وبلاگ گذاشتیم و حال بعد از بررسیهای لازم توانستیم به آرشیو ذهنی یکی از
ورزشکاران نسل قدیمم مراجعه و با ایشان همکلام گردیم ودر رابطه با ورزش تکاب و فوتبال در گذشته اطلاعاتی جدید را حضورتان تقدیم میدارم:
معرفی یک پیشکسوت
جناب آقای منصورپشتداره که بارها در شهرستان تکاب بانی مسابقات فوتبال بودند. ومسابقاتی را تحت عناوین مختلف برگزار میکردند.
از آن جمله مسابقه نوجوانان که در این مسابقه حدود 20 تیم از محلات مختلف در سال 1359 شرکت کردن که چند تیم سر شناس آن زمان اتحاد/طوفان/پرستو/دارائی/بادبود/گالاجار/نفت/آغال/سانتوز/وچندتیم از محلات تکاب که برگزار گردید .
در این مسابقه تیم سانتوز که با حمایتهای مالی و معنوی معلم فرهیخته محمد حسن رضوانی و ایوب محمد پور به عنوان مربی و بازیکنانی چون نصرت محمد پور /احمد افغان/پرویز عبادی /بهادر پیر محمدی/صمد محمد پور/مهدی رضویان/شجاع موسوی/امیر رضوانی/رسول طاهری ودیگر عزیزلن که بودند. و حضور ذهن نداشته انشالله در صورت اطلاع اسامی این عزیزان قید خواهد شد.
که تیم سانتوز با شکست دادن تیم پرستو با بازیکنان خوب و بنام قهرمان این جام شد.
ام تیم دیگری که در سالهای اول انقلاب در تکاب تشکیل شد. تیم اتحاد با بازیکنانی چون1-عباس عظیمی نیا2-شهید جانباز هوشنگ عزیزی 3-حمید عزیزی4-عابدین مرادی5-محمد حسین خیری6-اژدر محمدی
انشاالله سعی خوهد شد در شماره های بعدی وبلاگ خاطرات خوب تاریخ ورزش تکاب را با مدارک و سند حضورتان تقدیم داریم. تا انشا الله جوانان برومند تکابی بدانند. جا پای چه کسانی گذاشته اند.
کاکائی ها دو خانواده بودند. که باهم نسبت فامیلی نداشتند اما ورزشکاران خوبی بودند.خدا پدرشان را بیامرزد.
یک خانواده قرمز و خانواده ای دیگر آبی
قرمزها عبارت بودند از1- منصور خان کاکائی از مربیان خوشنام از بنیانگذاران تیم پرسپولیس تکاب البته آقا منصور سالهائی را در تیمهای خارج از تکاب توپ زده و در تیمهای استان هم بازی کرده . منصور خان کاکائی هم به لحاظ اخلاقی و هم به لحاظ تکنیک حرف اول را میزد اگر بد شانسی و مدیریت غلط استان آذربایجان دآن دوره ها نبود ما از منصور خان کاکائی در رده های بالای تیم ملی حرفها ی فوتبالی می شنیدیم .منصور کاکائی سالهای سال در تیمهای پرسپولیس و تیم کلنی به عنوان بازیکن و مربی آقائی میکرد.
و این حقیر امیر رضوانی یکبار به عنوان سرپرست تیم پیروزی تکاب این افتخار را داشتم که تیم پیروزی تکاب را با پیروزیهای پیاپی در استانی شاهیندژ به زیر گروه استانی صعود کنیم.
2- پرویز کاکائی : تکنیکی یک هافبک وسط طراح و خوش فکر که بیشتر به فوتبال فکر میکرد تا جنگ روانی با بازیکن حریف – عضو تیمهای پرسپولیس – استقلال – آذربایجان – یاران
3- رضا کاکائی: از قهرمانان بنام کشتی تکاب و قهرمان استان و پیشکسوتان جهان فردی خنده رو و دو کاره
البته در فوتبال هم در پرسپولیس و استقلال و آذر بایجان تکاب عضویت داشته و فوتبالیست خوبی بود.
4- علی کاکائی – فوتبالیستی خوب شوت زن و دریبل کار که اگر موقعیتی بدست میاورد آن را گل میکرد.
یک مهاجم قهار وتند و تیز بود ولی بیشتر خود را درگیر جنگهای روانی با بازیکن حریف میکرد . ونمی توان از فوتبال علی به این سادگی گذشت .
5- کاکائی : برادر کوچک کاکائی ها که ریز نقش و لاغر اندام که مثل برادران دیگر فوتبال میکرد نه مثل آنها خوب ولی در کل فوتبالیستی بد نبود.
آبی های کاکائی تکاب
!- رزاق کاکائی
: از بنیانگذاران تیم استقلال تکاب فوتبالیستی فیزیکی فوتبالیستی که اندامی درشت و قوی داشت و در دفاع آخر بازیهای جسورانه او هرگز از خاطره ها پاک نمی شود.
رزاق از نسل دوم فوتبال تکاب بود که خوب دفاع میکرد و بقولی اگر توپ رد میشد بازیکن حریف رد نمی شد. او سالها در تیم کلنی تکاب بازی میکرد و عضو تیم استقلال تکاب – فرزامی بود و همیشه دلش برای اسقلال تکاب می سوخت و از دلو جان برای این تیم زحمت می کشید و در کل میتوان گفت دلسوخته استقلال تکاب که شاگردان زیادی را در مکتب استقلال تکاب به کمک محمد علی کشاورز –بهرام رضوانی-جواد بابائی- مرحوم کشاورز- به جامعه ورزش تکاب معرفی کرده است.
2- احمد کاکائی:
احمد بلند بالا با قدی خوب وبدنی قدرتی و لی قهار در دریبل یک هافبک وسط خوش فکر و خوب که سالها تیم جوان اشار روی کاکل احمد می چرخید. احمد توانائی خاصی داشت که سالها با تیم افشار جوان قدرت اول تکاب بودند. و در تیم کلنی تکاب هم عضویت داشتند.
3- بابک دارائی خواهرزاده کاکائی:
بابک مهاجمی توانمند یک استقلالی متعصب که شاگرد حسن احمدیان و اوج کار او درخشش در تیم افشار جوان بود تند تیز و سرعتی و دارای قدرت بدنی عالی اگر بابک فکرش را در اختیار جسمش در مسابقات قرار میداد کسی جلو دارش نبود. بابک از نسل سوم ولی فوتبالیستی توانمند در پست هافبک مهاجم بود.
بابک در تیمهای تهرانی هم در دستجات پائین توپ زده است.
4- مهریار دارائی: خواهر زاده کا کائی
فوتبالیستی خوب و دارای قدرت بدنی عالی ولی مهریار هیچ موقع تمرینات منسجمی نداشت و مثل بابک نشد مهریار از قدرت بدنی خودش استفاده خوب نمیکرد و در تیم افشار جوان و ................. عضو بود
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.