تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
با حکم استاندار آذربایجان غربی ؛ علی مصطفوی به عنوان مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری آذربایجان غربی منصوب شد
مهندس سعادت طی حکمی آقای علی مصطفوی را به سمت مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری منصوب کرد.
به گزارش سایت اطلاع رسانی استانداری آذربایجان غربی، در این حکم آمده است:
جناب آقای علی مصطفوی
سلام علیکم
نظر به سوابق ارزشمند، تعهد اسلامی و توان اجرائی به موجب این حکم جنابعالی را به عنوان مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری تعیین و منصوب می نمایم.
امید است با اتکال به خداوند سبحان و در چارچوب شرح وظایف مصوب در راستای خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، پیروی از منویات مقام معظم رهبری و اجرای سیاست های دولت تدبیر و امید موفق و موید باشید.
هدفمندی یارانه ها ، هر چند در اصل و ذات خود ، اقدامی لازم برای برون رفت اقتصاد ایران از بحران بود و به تعبیری "جراحی اقتصاد ایران" نامیده می شد ، اما به دلیل اجرای نامناسب آن از سوی دولت ، اینک به نگرانی بزرگ طبقه متوسط جامعه تبدیل شده است.
در هدفمندی یارانه ها ، طبقات فرودست اقتصادی جامعه ، به معنای واقعی کلمه متمتع شدند. آنها برای دهه های متمادی ، به دلیل کم مصرف بودنشان ، کمترین بهره ها را از یارانه ها می بردند ولی در این طرح ، سهم و حق خود از یارانه ها را ستاندند به گونه ای که گاه درآمد برخی خانوارهای فقیر و پرجمعیت با دریافت یارانه ها به دو الی سه برابر قبل رسید و اوضاع آنها را نسبت به قبل بهبود بخشید که البته دستاوردی مناسب -و البته غیرپایدار- در عرصه تحقق عدالت اجتماعی است.
اقشار پردرآمد نیز هر چند در طرح هدفمندی با افزایش هزینه هایی به مراتب بیشتر از یارانه دریافتی مواجه شدند اما توان مالی شان به حدی بالا هست که بتوانند بدون آسیب اقتصادی گذران زندگی کنند. وانگهی بسیاری از این افراد ، در پروسه های اقتصادی حضور دارند و قادرند فشار مالی را به حلقه های بعدی منتقل کنند.
در این میان ، بخش عمده ای از مردم که طبقه متوسط را تشکیل می دهند ، برغم دریافت یارانه های 44 هزار و 500 تومانی ، نتوانسته اند موازنه ای بین دخل و خرج شان بعد از طرح هدفمندی ایجاد کنند چه آن که یارانه دریافتی ، به هیچ وجه تکافوی هزینه های رو به رشد و قیمت های روز افزون را نمی کند به گونه ای که یارانه بسیاری از خانوارهای طبقه متوسط ، صرفاً به کار پرداخت بخشی از قبوض آب و برق و گاز و تلفن می آید و این درحالی است که غیر از قبوض مذکور ، چیزهای دیگر نیز در این مدت به شدت گران شده است ؛ هم از این روست که بسیاری از مردم می گویند که نه یارانه ها را می خواهیم و نه افزایش قیمت ها را.
با همه این اوصاف ، مدتی است که دولت آمادگی خود را برای اجرای فاز دوم طرح هدفمندی اعلام می کند و حتی واریز 28 هزار تومان (فعلاً غیرقابل برداشت) به حساب مردم را نیز مقدمه اجرای مرحله دوم می داند.
اجرای مرحله دوم ، قطعاً موج جدیدی از افزایش قیمت ها را به دنبال خواهد داشت. این موضوعی محرمانه نیست و رئیس سازمان هدفمندی نیز در گفت و گوی اخیر تلویویزنی خود بدان صحه گذاشته و از "اصلاح" مجدد قیمت حامل های انرژی سخن گفته است.
طبق تجربه، افزایش قیمت ها در مرحله جدید نیز بیش از افزایش مبلغ یارانه خواهد بود ؛ وانگهی افزایش یارانه بسیاری از مردم نیز رسماً منتفی شده است. حقوق ، دستمزد و سایر درآمدهای مردم هم که افزایش متناسبی نداشته است. لذا می توان گفت که اجرای عجولانه مرحله دوم هدفمندی ، منجر به تشدید فشارهای اقتصادی بر مردم و مشخصاً طبقه متوسط -که عمدتاً کارمند و کارگر و کاسب جزء هستند- می شود.
دولتمردان که به این راحتی از افزایش قیمت ها حرف می زنند و در قبال آن ، می گویند که 14 یا 28 هزار تومان بیشتر یارانه می دهند (آن هم نه به همه) آیا نمی دانند که مردم همین الان و با همین قیمت ها در رنج اقتصادی هستند؟ و اگر قیمت ها باز هم بالاتر برود ، واقعاً چه باید بکنند؟ آیا این رواست که اندکی یارانه بدهند و بیش از آن را از مردم بستانند؟ واقعاً مردم از کجا بیاورند؟
دولتمردان بدانند که اقتصاد خانوارهای متوسط ایرانی دیگر بیش از این ظرفیت فشار و تورم را ندارد و همین قیمت های کنونی هم جداً کمر شکن شده است. واقعاً آیا قرار است مردم برای یک کیلو مرغ بیش از 5000 تومان کنونی بپردازند یا برای یک قالب کره 25 گرمی ،از 270 تومان فعلی هم بیشتر باید بدهند؟ یعنی در این مملکت ، یک گرم کره حدود 11 تومان است و قرار است بالاتر هم برود؟! همین طور است قیمت برنج و حبوبات و چای و دارو و پوشاک و میوه و هر آنچه که مورد نیاز مردم است.
دولتمردان باور کنند که با چندرغاز افزایش یارانه ، توان مالی مردم بالانس نمی شود و معیشت شان بسیار سخت تر می شود.
اکثر مردم - دستکم طبقات متوسط - اینک نگران اجرای فاز دوم هدفمندی و گرانی های ناشی از آن هستند؛ این نگرانی ، البته صرفاً در میان مردم کوچه و خیابان نیست و دغدغه برخی مسوولان را نیز باعث شده است ؛ حتی رئیس مجلس هم که چندی پیش گفته بود فاز دوم هدفمندی "توفان تورم" ایجاد می کند ، طی نامه ای به رهبر انقلاب از ایشان خواسته با استفاده از اختیارات شان ، جلوی دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی را بگیرند.
نقل از سايت باشگاه قايقران: بنا بر اعلام هیئت فوتبال استان آذربایجان غربی، مسابقات فوتسال امیدهای استان روز چهارشنبه 93/2/10 تا روز 93/2/12 به میزبانی شهرستان تکاب برگزار خواهد گردید. در این مسابقات 5 تیم از شهرهای ارومیه، خوی، مهاباد، میاندوآب و تکاب شرکت دارند که نماینده ی تکاب، تیم قایقران می باشد.
برنامه ی مسابقات:
روز چهارشنبه 93/2/10:
ساعت 10 صبح پایگاه معلم میاندوآب - اروم آلیاژ ارومیه
ساعت 11 صبح قایقران تکاب - که وین مهاباد
ساعت 5 بعداز ظهر که وین مهاباد - شمس خوی
ساعت 6 بعدازظهر قایقران تکاب - پایگاه معلم میاندوآب
روز پنج شنبه 93/2/11:
ساعت 10 صبح شمس خوی - پایگاه معلم میاندوآب
ساعت 11 صبح قایقران تکاب - اروم آلیاژ ارومیه
ساعت 5 بعدازظهر پایگاه معلم میاندوآب- که وین مهاباد
ساعت 6 بعدازظهر اروم آلیاژ ارومیه - شمس خوی
روز جمعه 93/2/12:
ساعت 9 صبح که وین مهاباد - اروم آلیاژ ارومیه
ساعت 10 صبح قایقران تکاب - شمس خوی
مکان بازیها: سالن دوهزارنفری شهدای ورزشکار تکاب
امید است علاقمندان فوتسال تکاب و هواداران قایقران با حضور در سالن موجبات تشویق و دلگرمی تیم امید قایقران را فراهم آورند.
در این ویژه برنامه كه در محل حسینیه سپاه ناحیه تكاب برگزار شد، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه به سه عامل كه باعث دوام و قدرت یك ملت می شود اشاره نموده گفـت: عامل اقتصاد، عامل فرهنگ و عامل علم و دانش 3 عامل هستند كه در بین ملت ها دارا بودن این عوامل قدرت و دوام آن ملت را زیاد می كند.
وی همچنین افزود: علما چون با مداد و قلم خود شهید را به اسلام دعوت كرده و مدافع اسلام قرار دادند و راه حق و باطل را نشان دادند به همین دلیل قلم و مداد علمای چون شهید مطهری از خون شهدا افضل می باشد.
در این مراسم برترین های بخش نمایندگی سپاه تکاب تجلیل شدند.
نماینده شورای اسلامی شهر تکاب در شورای عالی استان آذربایجانغربی گفت : بودجه 77 میلیارد ریال شهرداری تکاب پس از تصویب شورای شهر برای اجرا ابلاغ شد.
مهدی انصاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان غربی با اعلام این خبر افزود:بودجه ابلاغی امسال شهرداری تکاب نسبت به سال گذشته بدون در نظر گرفتن وام چهار میلیارد ریالی وزارت کشور از 40 درصد رشد برخوردار است.
وی تصریح کرد:64 درصد از کل بودجه امسال شهرداری تکاب به میزان 48 میلیارد ریال برای اجرای پروژه های عمران شهری هزینه خواهد شد و36 درصد بودجه نیز برای تامین هزینه های جاری شهرداری تکاب صرف می شود.
وی با ابراز امیدواری ازافزایش تخصیص منابع مالی شهرداری از محل دریافت مالیات بر ارزش افزوده شهرستان تکاب اظهار نمود:در بودجه شهرداری تکاب اعتباری بالغ بر20 میلیارد ریال از محل بند الف ماده38 مالیات بر ارزش افزوده معادن طلا وسنگ اختصاص یافته که این میزان اعتبار نقش قابل توجهی در نجات شهرداری تکاب از بحران مالی ایفا خواهد کرد.
انصاری یادآورشد :با پیگیری های شورای شهر وشهرداری تکاب 10 میلیارد ریال اعبتار از محل اعتبارات استانی برای تکمیل کمربندی اصلی ومیدان ولایت در ورودی شهر تکاب از مسیر جاده بیجار به شهرداری تکاب اختصاص یافته است در حالیکه تنها برای تکمیل کمربندی تکاب بیش از 120 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
این عضو شورای شهر تکاب با بیان اینکه شهرداری تکاب با مشکلات مالی فراوانی مواجه است خاطرنشان ساخت:درحال حاضر روند باثبات ومنظمی در شهرداری تکاب حاکم است که با ادامه این روند ،مطالبات انباشته شده مردم وامور نیمه کاره رها شده وبر زمین مانده در سریع ترین زمان به مرحله اجرا واتمام در آمده وشهر نیمه ویرانه تکاب به سمت آبادانی وتوسعه حرکت خواهد کرد.
وی گفت :بودجه امسال شهرداری تکاب طوری طراحی شده که می توان بسیاری از مشکلات عمرانی شهر تکاب را حل نمود.
انصاری تاکید کرد :درسالجاری واز محل بودجه عمرانی شهرداری تکاب بیش از 32 میلیارد ریال اعتبار جهت آسفالت کوچه ها وخیابان ها ونیز بهبود وضعیت عبور ومرور شهر تکاب هزینه خواهد شد. وی تکمیل مجتمع تجاری واداری شهرداری؛ سنگ فرش نمودن پیاده روها ،جدولگذاری معابر،احداث وتوسعه فضاهای سبز،احداث دیوارهای ساحلی ،اصلاح هندسی و نوسازی میادین و نیز بازگشایی معابر عمومی شهر تکاب را از مهمترین اقدامات شورای شهر وشهرداری تکاب در سالجاری عنوان کرد وافزود :دوایر شهرداری تکاب امسال به سیستم الکترونیکی جامع مالی ،فنی واداری مجهز خواهند شد.
این ها تعاریفی بود که خیلی از بزرگان در طول سال ها و قرن ها از هنر داشته اند و همه ی آن ها می تواند هم درست باشد و هم غلط برخی هنر را زیبایی می دانند اما این تعریف هم صرفا نمی تواند درست باشد چون هر اثر هنری برای خلق شدن نیاز به یک هنرمند دارد پس یک گل و یا یک درخت که خود به وجود آمده اند نمی تواند یک هنر باشد، شاید بگویید خداوند یک هنرمند است، درست است اما ما در اینجا به دنبال تعریفی کلی تر از هنر می گردیم.
عده ی ای هنر را وسیله ای برای پالایش و اعتلای روح آدمی بیان می کنند و معتقدند که هنر باید اخلاق گرا باشد اما این هم خود تعریفی نادرست است زیرا هنری که ما در یک پوستر اجتماعی و سینما به کار می بریم با هنر خاتم کاری و خوشنویسی در بیان مفاهیم متفاوت است.
و افراد دیگری هم می گویند هنر نسخه برداری از طبیعت است مانند میل به خشونت، هوای نفس و … که می توانند مثل یک هنر مقدس زیبا باشند زیرا آیینه ی تمام نمای واقعیت ها می باشد. همچنین عده ای هم بر این باورند که هنر بیان احساس و عاطفه ی آدمی و برداشت او از زندگی و جهان هستی است.
اشکالی که در تعاریف بالا وجود دارد این است که همه فقط یک بعد از هنر را در نظر می گیرند ولی هنر کاملا ترکیبی از همه ی آن هاست و نتیجه ی اخلاقی این که هنر تعریف خاصی ندارد و نمی توان برای آن معیارهای مشخصی در نظر گرفت. به همین دلیل متفکران موضوعی به نام (( نظریه نهادی)) را مطرح کرده اند و بر این باورند که اگر چیزی بخواهد یک اثر هنریشناخته شود، ویژگی یا ویژگیهای خاصی نیست که بتوان در درون آن اثر مشاهده کرد؛ بلکه شأن خاصّی است که عالَم هنر برای آن اثر، قائل میشود.
طبق این تعریف عالم هنر شامل کسانی است که در تشکیلاتی نه چندان مدوّن، حضور دارند و به صورتهای گوناگون، در ارتباط با یکدیگر به سر میبرند. این مجموعه افراد که شامل هنرمندان ((نقّاشان، نویسندگان، آهنگسازان، کارگردانان و…))، مدیران موزهها، مدیران هنری، مخاطبان حرفهای آثارهنری (هر چند که خودشان هم هنرمند نباشند)، گزارشگران هنر در رسانهها، منتقدان هنری، تاریخنگاران هنر، نظریه پردازان و فیلسوفان هنر و دیگر کسانی که به نوعی با هنر در ارتباطند، هستند، که در صورتی که در مورد هنری بودن یک اثر به توافق برسند، میتوان آن را یک اثر هنری دانست و اگر اثری از سوی عالَم هنر به عنوان یک اثر هنری شناخته نشود، دیگر نمیتوان آن را یک اثرهنری به شمارآورد.
در حقیقت، عالَم هنر را میتوان مرزی دانست که اگر یک اثر ساخته دست بشر، از آن عبور کند به یک اثر هنری تبدیل میشود و اگر نتواند از آن بگذرد، اثر هنری به حساب نخواهد آمد. با این حساب، میتوان لگن توالت دوشان را هم به این دلیل که به دست یک هنرمند ساخته شده است و در یک فضای هنری به نمایش درآمده است و هم به دلیل این که از سوی جامعه هنرمندان عالَم هنر، به عنوان یک اثر هنری پذیرفته شده است، یک اثر هنری به حساب آورد.
تیموتی بینکلی، هم درباره این مسئله که آیا برخی از آثار بحثانگیز امروز، به راستی آثار هنری اند یا نه، میگوید: فقط میتوانم بگویم که آنها به دست کسانی که هنرمند محسوب میشوند، ساخته (یا خلق یا ایجاد) میشوند، منتقدان، آنها را با عنوان آثار هنری مورد نقد و بررسی قرار میدهند، در کتابها و نشریههای مربوط به هنر، درباره شان بحث میشود، در گالریها یا مکانهای مرتبط با هنر، به نمایش گذاشته میشوند و چیزهایی از این قبیل.
بوکسور ولزی بار دیگر عنوان قهرمانی سنگین وزن سازمان جهانی بوکس را کسب کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لس آنجلس ، در این مسابقه که بامداد امروز در لس انجلس برگزار شد ،
ناتان کلورلی موفق شد در راند هشتم حریف هموطن خود شاون هاوک را ناک اوت کند و قهرمان شد.
همچنین در رقابت بوکس فوق خروس وزن انجمن جهانی نیز ،
ابنر میارس از مکزیک با امتیاز آنسلمو موره نو از پاناما را شکست داد و قهرمان شد
مرحوم دکتر حسنابراهیم حبیبی وزیر ارشاد دولت بازرگان، وزیر علوم و آموزش عالی و پس از آن وزیر دادگستری دولت میرحسین موسوی ، معاون اول در هر دو دولت اکبر هاشمی رفسنجانی و دولت اولِ سید محمد خاتمی بود. حبیبی دارای مدرک دکترای جامعهشناسی و حقوق از دانشگاه سوربون بود.
به گزارش پیام نو، حجت السلام سید محمدعلی ابطحی در صفحه فیس بوک خود تصویری از سنگ قبر دکتر حبیبی را منتشر کرده است و در توضیح آن نوشته است:
«مادرها خیلی مظلومند. ما همه گویا فقط فرزندان پدرمان هستین. آقای دکتر حبیبی سنگ قبرش را خودش آماده کرده بود. خیلی با معرفت بود که نوشته فرزند باقر و فاطمه.اسم مادر را هم ذکر کرده است.کاش بشه هرجا می پرسند فرزند کی، اسم پدر و مادر را بخواهند…»
دکتر حبیبی به دلیل نارسایی قلبی و جراحی معده در بخش CCU بیمارستان فرهنگیان تهران بستری بود و در ساعت ۱ بامداد روز پنجشنبه مورخهٔ دوازدهم بهمن ماه ۱۳۹۱ در پی یک دوره کسالت طولانی و بستری در بیمارستان فرهنگیان تهران درگذشت.
چهارمین روز مسابقات جهانی بوکس جوانان در بلغارستان با حذف سه نماینده ایران به پایان رسید.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه مسابقات بوکس جوانان جهان که با حضور 537 بوکسور در صوفیه بلغارستان در حال برگزاری است در چهارمین روز تیم ایران سه نماینده داشت که همه آنها با شکست مقابل حریفان از دور رقابتها حذف شدند.
در وزن 56 کیلوگرم سجاد نجفی به بوکسوری از رومانی باخت و حذف شد، در وزن 64 کیلوگرم مهدی روحیزاده با بوکسوری از انگلیس مصاف میکند. در وزن 75 کیلوگرم صادق روحی مقابل نماینده مجارستان مغلوب و حذف شد.
بدین ترتیب و با حذف این سه نماینده، چهار نماینده ایران حذف شدهاند. یزدان احمدی در وزن 69 کیلوگرم هم در روز سوم حذف شده بود.
تیم ایران تنها دو نماینده دارد که در جدول باقیماندهاند که طبق برنامه امروز (شنبه) به مصاف حریفان میروند که در وزن 49 کیلوگرم سجاد قائدی به مصاف نماینده مولداوی میرود، در وزن 60 کیلوگرم هادی ماکویی با برنده بوکسورهای هلند روبه رو میشود.
مسابقات جهانی بلغارستان میدان کسب سهمیه المپیک جوانان سال 2014 در چین است.
یادی از عملیات نصر 1 و فرمانده مفقودالاثرش، شهید سردار علی اوسط فکری
شهید بزرگوار سردار علی اوسط فکری, شهیدی که پس از شهادتش مفقودالاثر شد و به آغوش خانواده بازنگشت.
26 فروردین هر سال یادآور عملیات غرور آفرین نصر 1 و رشادتهای دلیرمردان سپاه تکاب و فرمانده گردان خط شکن خاتم الانبیا در غرب بانه و سردشت، داخل خاک عراق می باشد. فرمانده خستگی ناپذیری که منطقه تکاب به آن می بالد.
با آنکه تحصیلاتش را در روستای دورباش به علت مشکلات مالی تا پایان دوره ابتدایی بیشتر ادامه نداده بود ولی به علت تسلط بر مسائل روز و کسب آگاهی های اجتماعی، سیاسی و دینی، در سخنرانی هایش بسیار تاثیرگذار حرف می زدند.
محمود دولتی همرزم شهید از نحوه شهادت سردار علی اوسط فکر می گوید. ایشان پس از تشریح وضعیت منطقه و عملیات نصر 1، این چنین ادامه می دهد: "فروردین سال 1366، جبهه جدیدی علیه دشمن گشوده شد و «گامو» که بلندترین منطقه ماووت عراق بود باید برای ادامه عملیات آزاد می شد. در قرارگاه تاکتیکی شهید زین الدین، طرح عملیات ریخته شد و گردان ها و فرماندهان ماموریت خود را دریافت کردند. نیروها برای اجرای عملیات آماده بودند. راه طولانی بود و سربالایی داشت و باید از میان صخره ها عبور می کردیم که بخش عظیم آن با برف پوشیده شده بود و از یک رودخانه پرخروش نیز با عبور می کردیم تا به هدف برسیدیم. کمین های دشمن در سر راه مساله ای دیگر بود که باید با دقت بیشتری عمل می شد تا عملیات برای دشمن آشکار نشود.
علی که فرمانده «گردان خاتم الانبیا»ی سپاه تکاب بود با فرماندهان گروهان ها مثل علیزاده (شهید) و حسینی (شهید) در رابطه با مأموریت صحبت می کرد و می گفت: عملیات باید ابتدای شب آغاز شود،راه طولانی و سختی را در پیش داریم و یک پل در روی رودخانه است که باید از آن نیز عبور کنیم تا به قله برسیم. اگر هدف مورد نظر فتح نشود، عملیات ادامه پیدا نمی کند.
بچه ها همه مصمم شدند و اعلام کردند: به یاری خدا، دشمن را شکست می دهیم. زمان حرکت به همه نیروها ابلاغ شد. ساعت 9 شب همه نیروها پشت سر هم راه افتادند. تاریکی شب و کوله بار سنگین کار را کمی مشکل کرده بود. به هر سختی مسیر طی می شد و کمین های دشمن یکی پس از دیگری از سر راه برداشته می شدند.
گاهی برای استراحت، ستون نیروها متوقف می شد و نیروها دور هم می نشستند، پس از استراحت دوباره به حرکت ادامه می دادیم. قلب ها به تپش افتاده بود. نفس ها گاهی در سینه حبس می شد. صدای خش خش پوتین ها و سرخوردن رزمندگان شنیده می شد. ناگهان گلوله توپی به وسط ستون اصابت کرد و با انفجار آن عده ای به شهادت رسیدند.
بلافاصله نیروها سازماندهی شدند و مجددا به حرکت ادامه دادیم. تا نزدیکی های اذان صبح به تلاش و فعالیت خود ادامه دادیم و احساس می کردیم به هدف اصلی - که صعود به خشن ترین قله منطقه کوهستانی ماووت- نزدیک شده ایم.
در آنجا نیروهای تکاور از ما جدا شدند. فرمانده گردان، علی فکری و چند تن از فرماندهان گروهانها از جمله علیزاده به همراه نیروهای پیشرو و تکاور، برای بررسی وضعیت دشمن جلو رفتند. آتش دشمن زیاد بود و لحظه ای قطع نمی شد. تیربارها و آر.پی. جی زن های دشمن، مرتبا به اطراف آتش می ریختند.
دشمن با اجرای آتش، موضع خود را کاملا به ما شناساند. در این حال فکری و علیزاده به محل بازگشتند و با قرارگاه تماس گرفتند و وضعیت دشمن را گزارش کردند. دشمن متوجه حمله ما شد. حدود دو تیپ و یک گردان دشمن در مقابل ما مستقر شده بودند. از قرارگاه تأکید کردند به لحاظ اهمیت فوق العاده منطقه با تمام توان بجنگیم. با آرایش گرفتن نیروها و هجوم به سنگرهای دشمن عملیات آغاز شد و درگیری سختی بین سپاه اسلام و نیروهای کفر درگرفت.
بر اثر اصابت گلوله دشمن، علی اوسط فکری به شهادت رسید و پیکرش در همان مکان باقی ماند. این حادثه در روز 26 فروردین ماه سال 1366 در «عملیات نصر1» اتفاق افتاد."
یادش گرامی و راهش پر رو باد.
گزارش از: پایگاه اطلاع رسانی نِی تک
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شیز، مشکل کمبود نان در شهر تکاب که قبلا نیز در اردیبهشت و خرداد 92 رخ داده بود بار دیگر از روز 13 فروردین آغاز شده و در چند روز گذشته مردم را با مشكلاتي مواجه كرده است. این در حالی است که بعد از ايام سيزده بدر مردم براي تامين نان مصرفي خود بايد مدتها در صفهاي طولاني انتظار بكشند و در نهايت به ميزان درخواست نان به آنها داده نميشود؛ جالب توجه اينكه درهيچ سوپرماركتي دراين شهرستان نان عرضه نميشود در حالي كه مردم مراجعات مكرر به سوپرماركت ها داشته ولي نااميد بر ميگردند.
حال سوال اين است چرا اين كمبود بعد از ايام سيزده بدر و بصورت ناگهاني پيش آمد و ديگر اينكه وقتي سرانه آرد هر نفر دركشور ما مشخص است و بصورت ماهيانه اختصاص مي يابد كمبود نان در شهرستان تکاب چه توجيهي دارد؟؟
بسیاری از افرادی که طی هفته جاری برای خرید نان به نانوایی ها مراجعه کردند یا با درب های بسته نانوایی مواجه شدند و یا ساعت ها در صف های طویل نانوایی منتظر خرید نان بودند.
نان از گذشته تاکنون تا آن میزان برای ما ارزشمند است که وقتی تکه ای نان را روی زمین می بینیم، با احترام آن را برداشته و در گوشه ای می گذاریم تا مبادا زیر پا قرار بگیرد. اگرچه در بسیاری از کشورها با تغییر روش های سنتی به تولید نان وسنگک های صنعتی کوشیده اند تا به افزایش بهره وری در تولید نان و سنگک بپردازند، اما در ایران همچنان مصرف نان و سنگک با کیفیت جزو دغدغه های روزانه بوده است. این در حالی است که تهیه همین نان و سنگک در تکاب، موجب ازدحام بیش از حد مردم در مقابل نانوایی ها شده است تا جائی که بنا بر شواهد موجود صفهای نان و سنگک در این شهر از تعداد 15 متقاضی نیز فراتر رفته است.
یک شهروند تکابی در گفتگو با خبرنگار شیزگفت، من هر روزه برای خرید نان به نانوایی مراجعه می کردم و در کمترین زمان نان مورد نیاز خود را تهیه میکردم اما الان باید حداقل 2 ساعت در صف های طولانی تهیه نان منتظر بمانم برای خرید فقط 2000تومان نان!! که به زحمت کفاف یک روز را می دهد.
شهروندی دیگر افزود من بعد از وقت اداری برای تهیه نان به سوپرمارکت مراجعه میکردم ولی امروز بعد از مراجعه به بیش از 10 مغازه توانستم بسته ای نان تهیه کنم.
این در حالی است که با شروع فصل کارهای ساختمانی و فعالیت کارگران و نیز افزایش امور کشاورزی نیاز به خرید نان برای قشر کارگر وکشاورز در تکاب افزایش یافته اما به علت مشکلاتی که از چند روز اخیر در خصوص میزان طبخ وعرضه نان و ساعت فعالیت نانوایی ها پدید آمده این افراد نیز نمی توانند به مقدار لازم نان مورد نیاز خود را تامین کنند.
یک نانوا هم افزود با کاهش میزان صهمیه آرد نانوایی، قیمت هر کیسه آرد تقریبا به دوبرابر افزایش یافته است. به همین دلیل مقدار پخت نان کم و ساعات کاری نیز از دو شیفت کاری به یک شیفت صبح کاهش یافته است.
به دنبال کاهش سهمیه آرد نانوائیها ، آنها نیز سهمیه توزیع نان در مغازه های سطح شهر را حداقل به نصف کاهش داده اند و همین امر باعث شده تا مردم صفهای طویلی در مقابل نانوائی ها تشکیل دهند.
اميدواريم با پيگيري مسئولان ذيربط شهرستان تکاب اين مشكل تعطیلی و سهميه آرد روزانه نانوايي ها حل شده و ما بيش از اين شاهد گلايه و انتقاد مردم این شهرستان نباشيم
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت ورزش و جوانان، حضرت آیتالله خامنهای
در بند شش سیاستهای کلی سلامت در تاریخ بار دیگر به استفاده عموم
از امکانات ورزش همگانی توصیه و به این مهم تاکید کردند.
به گزارش رادنیوز، بدیهی است ورزش همگانی تضمینکننده سلامتی توأم با شادی و تندرستی است.
ورزش میتواند به خانوادهها آرامش بدهد و این اتفاق کمی نیست که از کنار آن به راحتی عبور کنیم.
در دسترس قرار گرفتن اماکن ورزشی برای عموم در شهرها و به ویژه مناطق روستایی یکی از مشکلاتی است
که جلوی توسعه ورزش همگانی را گرفته است.
البته این مشکلات فقط مربوط به امروز نیست. این کمبودها و کاستیها از سالها پیش در ورزش ما به چشم
خورده و مشخص نیست چرا کسی در این راستا و اجرای عدالت در ورزش گام برنداشته است. شاید بسیاری
از بیماریهای امروز مربوط به ویژه جوامع شهری به فقر حرکتی و در دسترس نبودن اماکن ورزشی باشد.
اشکالی که به راحتی قابل حل بود، اما آنقدر نسبت به آن بیتوجهی شد تا کار به امروز کشیده شد.
مقام معظم رهبری نه تنها در تاریخ 18/1/93، بلکه بارها و بارها بر موضوع ورزش همگانی و توسعه
عادلانه امکانات ورزشی در سطح کشور تاکید کرده و به مسوولان توصیه کردهاند تا در این راستا قدم بردارند.
درواقع لازم است به ورزش همگانی هم با همان چشمی نگاه شود که به ورزش قهرمانی نگریسته میشود،
زیرا اولی پیشنیاز دومی است. همچنین همه شهرها و حتی روستاها باید دارای امکانات حداقلی شوند و یکسان رشد کنند.
این روزها سخنانی از دستاندرکاران وزارت ورزش درباره توصیه به فرمایشات مقام معظم رهبری
به گوش میرسد که مایه خوشحالی و امیدواری است.
اما به عبارتی آیا در دولت گذشته و دولتهای گذشته توجهی به ورزش و امکانات ورزشی شهرها و روستاهای
کوچکی چون تکاب و بخشداریهایش که عبارتند از بخشداری مرکزی تکاب و تخت سلیمان و دهستانهایش شده
شما با چشم باز و دیدی پر بصیرت به امکانات شهرمان تکاب بیافکنید که چگونه و کجا دو و سه تا سوله یا سالن
ورزشی ساخته شده و بدون امکانات چون دوش آب گرم و یا امکانات گرمایشی که تکاب شهری سردسیر است
بنابر این من نویسنده از جناب آقای گودرزی وزیر محترم ورزش دولت کلید دکتر روحانی که خودم هم به این دولت
رای داده و با در نظر گرفتن شرایط این آب و خاک و شعارهای دولت محترم گسترش عدالت در شهرهای نیازمند.
و شایسته سالاری امید است که این هراس و بیم امید جوانانمان را با در نظر گرفتن شرایط سخت زندگی در تکاب
تخت سلیمان و دهستانهای بزرگش امکان احیای سالنهای مجزا و بیشتر در این شهرستان را فراهم آورندو
تا این بیم و امید در نزد خانواده ها و ورزشکاران جوان و بزرگسالانمان به امید و پیشرفت منتهی گردد.
از آنجائی که تکاب در نقطه کوری از استانهای همجوار و خود استان قرار دارد میزان تخصیص به این شهرستان اندازه
حقوق یک پزشک عمومی هم نمی شود.
و لازم هست که مجلس محترم اسلامی و ریاست محترم جمهور برای از بین بردن این تبعیض تکاب را در تقسیمات
جدید کشوری لحاظ کرده تا ما تکابیها بتوانیم نماینده مستقلی در مجلس داشته باشیم و در عین حال توجه بیشتری
اگر ورزش ایران می خواهد دوباره به روزهای خوب خود برگردد و حال خوشی داشته باشد،
باید به اخلاق، ارزش های اخلاقی، فرهنگ پهلوانی و مهم تر از همه، معنویت روی خوش نشان بدهد.
به گزارش رادنیوز، در این روزهایی که بوی گند تبانی، رشوه و فساد فضای فوتبال ایران را پر کرده،
دل مان به شدت برای روزهایی تنگ شده که ورزش در ایران سرشار از معنویت بود.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به فرموده حضرت امام خمینی (ره) که تاکید داشتند
در ورزش پهلوانی مهم تر از قهرمانی است، ورزش ایران به سمت و سوی ارزش های
اخلاقی حرکت کرد. ورزشکاران تبدیل به الگوهای مثبت جامعه شدند و مردم قهرمانان
ورزشی کشور را بابت توجه شان به فرهنگ پهلوانی و ارزش های اخلاقی ستایش می کردند.
در آن روزهای خوب و خوش ورزش، برد و باخت اهمیت چندانی نداشت و هدف از ورزش
سلامتی و ترویج فرهنگ پهلوانی و ارزش های اخلاقی بود اما به مرور زمان و با تزریق پول
به پیکره نحیف ورزش آماتوری ایران، آرام آرام ارزش های اخلاقی و فرهنگ پهلوانی رنگ باخت
و همه چیز در نتیجه و مادیات خلاصه شد.
نتیجه این پوست انداختن هم همین بود که حالا می بینیم برخی مدیران و مربیان برای گرفتن
نتیجه و ماندن در بورس، همه چیز را زیر پا می گذارند و اخلاق و معنویت را فدای نتیجه می کنند.
ثمره رشد قارچ گونه تفکر نتیجه گرایی در ورزش هم چیزی جز غافل شدن از کارهای زیربنایی،
بی اعتنایی به فرهنگ پهلوانی و ارزش های اخلاقی و متاسفانه تربیت یک مشت داور،
بازیکن و عوامل رشوه گیر، اهل تبانی و فساد مالی و اخلاقی نبوده است.
در چنین شرایطی تنها راه نجات ورزش ایران بازگشت به ساحل امن معنویت است.
آنهایی که دغدغه فرهنگ سازی در ورزش را دارند، باید آستین ها را بالا بزنند و اخلاق
که حلقه مفقوده ورزش ایران است را به این زنجیره برگردانند تا دوباره مروج ارزش های
اخلاقی و فرهنگ پهلوانی باشند و باز هم اخلاق جای نتیجه گرایی را بگیرد.
در این باره حرف برای گفتن زیاد داریم و طی روزهای آینده این بحث را در پایگاه خبری رادنیوز دنبال می کنیم.
خانه » در رسانه ها » واگذاری ۷۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان
واگذاری ۷۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان
رییس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: امسال ظرفیت مراکز مداخله در کاهش طلاق در کشور دو برابر می شود.
همایون هاشمی در نشست خبری افزود: اکنون ۱۷۵ مرکز مشاوره مداخله در کاهش طلاق ویژه زوج های جوان در سراسر کشور دایر شده است.
وی با بیان اینکه تقریبا هر یک از استان های کشور دارای این مرکز هستند، گفت: این مراکز با حضور کارشناسان مجرب رشته های مددکاری و روانشناسی در سراسر کشور دایر شده و حدود یک سوم مراجعات زوج های جوان منجر به صلح و سازش شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد این مراکز با همکاری شوراهای حل اختلاف ، مشاوره های لازم را قبل از هرگونه اقدام زوجین در زمینه طلاق به آنها ارایه می دهد.
شادروان محمدخان(سردار بزرگ)پس از مرگ حیدر خان محمد خان سرهنگ به حکومت منطقه افشار رسیده است.وی شخصی با فرهنگ،با وقار،خوش خلق،فروتن و پیوسته حامی مردم خرده پای و مظلوم بوده است.وی در تربیت مهارت ها و ترویج و گسترش فرهنگ وادب و هنر در افشار سهم ارزنده ای داشته است.چنانکه عده زیادی در دستگاه او پرورش یافته اند.و خود نیز به توسعه دانش و ادب در سطح منطقه افشار،همّت گماشته اند،او به عمران و آبادانی و انجام امور خیریه از قبیل تاسیس و مرمت اماکن مذهبی علاقه فراوانی داشت.و به همین منظور در روستا های اغولبیک و شهرستان تکاب اقدام به احداث مسجد جامع،حمّام،کاروانسرا به ظرفیت هزار قافله و حجرات بی شمار جهت استراحت زایران خانه خدا و نجف و کربلا و مشهد و سایران مسافران نموده(تارخ تکاب افشار،صفحه255)وی ده باب از مغازه های تکاب را وقف هزینه های مسجد جامع تکاب کرده و قسمتی از عایدات کاروانسرا را برای مسجد اغولبیک وقف نموده است.قابل ذکر است که محمد خان در عمارت خود یخچال سنتی بزرگی را ساخته که از نظر معماری بسیار شگفت انگیز و از لحاظ توریستی شایان توجه است.بنا های مذکور بنا به روایاتی به176سال قبل میرسد.
محمد خان سرهنگ در 15 اردیبهشت1295ه.شدرگذشته.محمد خان سرهنگ دارای شش پسر به نام های سردار(حسینعلی خان)،حسین خان،یمین لشکر(علینقی خان)،رشیدالدوله(حسن خان)،افتخارالملک(یحیی خان)وفتح الملک(فتح الله خان)بوده است
یکی از خان های مقتدری که در اوایل سلسله قاجار بر منطقه افشار حکمرانی میکره سلیمان خان پسر شمخال خان دوم بوده است.وی که از مقتدر ترین و با شکوه ترین رجال منطقه بوده است و روستا ها و املاک بسیاری را در تیول خود داشته است.قلمرو حکومت سلیمان خان به حدّی بزرگ بوده است که مردم عامّی وی را سلیمان شاه می خوانده اند،اما متاسفانه سرگذشت این شخص از نظر مورخان به دور مانده است،سلیمان خان پسری دلیر به نام رضا قلی خان داشته است که به شیر کش معروف بوده است،لیکن رضاقلی رفتار خصمانه ای در پیش گرفته،و از فرمان پدر سرباز میزند،تا اینکه سلیمان خان از دست او به ستوه می آید و چندین بار وی را به خود ناصرالدین شاه شکایت میکند،و بالاخره رضاقلی بدست ماموران دولتی دستگیر میشود،و در زندان نارین قلعه مسموم و مقتول میشود.
سلیمان خان تا جایی که قدرت حکومت واداره امور منطقه را داشته،از هر جهت برای حفظ و حراست آن می کوشیده،به طوری که چپاول گران و یاغیان و سرکشان و دزدان به هیچ عنوان از خشم او در امان نبوده اند.لیکن چون در اواخر عمر وی نوادگانش با سوء استفاده از ضعف پیری و ناتوانی وی سر به شورش برداشته و با ایجاد ناامنی واعمال ظلم و بی عدالتی موجب نارضایتی دولت را فراهم آورده و سرانجام به دست امیر نظام(حسنعلی خان گروسی)دستگیر و از حکومت خلع می شود.
مرکز فرمانروایی:وی مرکز فرمانروایی خود را روستای یولقون آغاج قرار داده بوده است.
املاک خاص سلیمان خان:حسن آباد-انگورد-امین آباد-زینهار و قازان کندی.وی این آبادیها را به عنوان کمک معاش اولاد سید کاظم رشتی،وقف کرده است
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.