تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شیز، مشکل کمبود نان در شهر تکاب که قبلا نیز در اردیبهشت و خرداد 92 رخ داده بود بار دیگر از روز 13 فروردین آغاز شده و در چند روز گذشته مردم را با مشكلاتي مواجه كرده است. این در حالی است که بعد از ايام سيزده بدر مردم براي تامين نان مصرفي خود بايد مدتها در صفهاي طولاني انتظار بكشند و در نهايت به ميزان درخواست نان به آنها داده نميشود؛ جالب توجه اينكه درهيچ سوپرماركتي دراين شهرستان نان عرضه نميشود در حالي كه مردم مراجعات مكرر به سوپرماركت ها داشته ولي نااميد بر ميگردند.
حال سوال اين است چرا اين كمبود بعد از ايام سيزده بدر و بصورت ناگهاني پيش آمد و ديگر اينكه وقتي سرانه آرد هر نفر دركشور ما مشخص است و بصورت ماهيانه اختصاص مي يابد كمبود نان در شهرستان تکاب چه توجيهي دارد؟؟
بسیاری از افرادی که طی هفته جاری برای خرید نان به نانوایی ها مراجعه کردند یا با درب های بسته نانوایی مواجه شدند و یا ساعت ها در صف های طویل نانوایی منتظر خرید نان بودند.
نان از گذشته تاکنون تا آن میزان برای ما ارزشمند است که وقتی تکه ای نان را روی زمین می بینیم، با احترام آن را برداشته و در گوشه ای می گذاریم تا مبادا زیر پا قرار بگیرد. اگرچه در بسیاری از کشورها با تغییر روش های سنتی به تولید نان وسنگک های صنعتی کوشیده اند تا به افزایش بهره وری در تولید نان و سنگک بپردازند، اما در ایران همچنان مصرف نان و سنگک با کیفیت جزو دغدغه های روزانه بوده است. این در حالی است که تهیه همین نان و سنگک در تکاب، موجب ازدحام بیش از حد مردم در مقابل نانوایی ها شده است تا جائی که بنا بر شواهد موجود صفهای نان و سنگک در این شهر از تعداد 15 متقاضی نیز فراتر رفته است.
یک شهروند تکابی در گفتگو با خبرنگار شیزگفت، من هر روزه برای خرید نان به نانوایی مراجعه می کردم و در کمترین زمان نان مورد نیاز خود را تهیه میکردم اما الان باید حداقل 2 ساعت در صف های طولانی تهیه نان منتظر بمانم برای خرید فقط 2000تومان نان!! که به زحمت کفاف یک روز را می دهد.
شهروندی دیگر افزود من بعد از وقت اداری برای تهیه نان به سوپرمارکت مراجعه میکردم ولی امروز بعد از مراجعه به بیش از 10 مغازه توانستم بسته ای نان تهیه کنم.
این در حالی است که با شروع فصل کارهای ساختمانی و فعالیت کارگران و نیز افزایش امور کشاورزی نیاز به خرید نان برای قشر کارگر وکشاورز در تکاب افزایش یافته اما به علت مشکلاتی که از چند روز اخیر در خصوص میزان طبخ وعرضه نان و ساعت فعالیت نانوایی ها پدید آمده این افراد نیز نمی توانند به مقدار لازم نان مورد نیاز خود را تامین کنند.
یک نانوا هم افزود با کاهش میزان صهمیه آرد نانوایی، قیمت هر کیسه آرد تقریبا به دوبرابر افزایش یافته است. به همین دلیل مقدار پخت نان کم و ساعات کاری نیز از دو شیفت کاری به یک شیفت صبح کاهش یافته است.
به دنبال کاهش سهمیه آرد نانوائیها ، آنها نیز سهمیه توزیع نان در مغازه های سطح شهر را حداقل به نصف کاهش داده اند و همین امر باعث شده تا مردم صفهای طویلی در مقابل نانوائی ها تشکیل دهند.
اميدواريم با پيگيري مسئولان ذيربط شهرستان تکاب اين مشكل تعطیلی و سهميه آرد روزانه نانوايي ها حل شده و ما بيش از اين شاهد گلايه و انتقاد مردم این شهرستان نباشيم
خانه » در رسانه ها » واگذاری ۷۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان
واگذاری ۷۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان
رییس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: امسال ظرفیت مراکز مداخله در کاهش طلاق در کشور دو برابر می شود.
همایون هاشمی در نشست خبری افزود: اکنون ۱۷۵ مرکز مشاوره مداخله در کاهش طلاق ویژه زوج های جوان در سراسر کشور دایر شده است.
وی با بیان اینکه تقریبا هر یک از استان های کشور دارای این مرکز هستند، گفت: این مراکز با حضور کارشناسان مجرب رشته های مددکاری و روانشناسی در سراسر کشور دایر شده و حدود یک سوم مراجعات زوج های جوان منجر به صلح و سازش شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد این مراکز با همکاری شوراهای حل اختلاف ، مشاوره های لازم را قبل از هرگونه اقدام زوجین در زمینه طلاق به آنها ارایه می دهد.
به گزارش شیز به نقل از نسل برهان؛ مراسم بزرگداشت روز پرستار به مناسبت میلاد با سعادت حضرت زینب کبری (س)، شنبه 17اسفندماه در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برگزار شد.
در این مراسم شمس عضو شورایعالی نظام پرستاری و عضو هیات مدیره نظام پرستاری استان آذربایجان غربی در سخنانی از ایجاد معاونت پرستاری، گسترش تحصیلات تکمیلی، تعیین صلاحیت و قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعنوان موفقیت های سازمان پرستاری سخن گفت و خواستار اجرای کامل قوانین و مقررات مصوب شد.
همچنین علی آیرملو رئیس دفتر امور پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه نیز در گزارشی اعلام کرد: در حال حاضر ۳۴۶۳ پرستار با شاخص۱.۱۱پرستار در هر تخت فعال بیمارستانی مشغول به فعالیت هستند.
وی عمده چالش های پرستاران استان را کمبود نیروی انسانی، انجام خدمات بهینه، جذب نیرو بجای بازنشسته ها و بویژه در مناطق محروم ،کاهش آموزش عملی و نظری پرستاران جدید الاستخدام بر شمرد.
در پایان این مراسم از پرستاران نمونه استان به شرح ذیل تقدیر بعمل آمد:
مهدوز قهرمانی ......پرستار برگزیده کشوری از بیمارستان شهداء تکاب
مهناز مستوفی ......پرستار برگزیده کشوری از مرکز آموزشی درمانی آیت الله طالقانی
احد کرمی ...... کاردان اتاق عمل برگزیده کشوری از بیمارستان امام خمینی (ره)نقده
کمال عمری ...... بهیار برگزیده کشوری از بیمارستان امام خمینی (ره) پیرانشهر
رعنا احسانی ......پرستار برگزیده استانی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره)
فاطمه خرسندی...... پرستار برگزیده استانی از مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری
پروین بازدار...... پرستار برگزیده استانی از مرکز آموزشی درمانی سید الشهداء
صادق وجدانی ...... کمک بهیار برگزیده استانی از مرکز آموزشی درمانی رازی
علی اکبر قهرمانی پور ...... پرستار برگزیده استانی از بیمارستان شهید مدنی شهرستان خوی
یوسف پور حسن ...... بهیار برگزیده استانی از همکاران بازنشسته
وحید اسدزاده ......تکنسین برگزیده استانی از حوزه مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی
جواد شیخ کانلوی میلان ...... پرستار برگزیده استانی از حوزه مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی
مهین انوری ...... پرستار برگزیده از حوزه معاونت امور بهداشتی
مریم پیکاری ...... پرستار برگزیده از حوزه معاونت امور بهداشتی
رضا حسین زاده ...... دانشجوی پرستاری برگزیده دانشکده پرستاری
مهسا صالح زاده ...... دانشجوی پرستاری برگزیده از دانشکده پرستاری
آوای تکاب به نقل از روابط عمومی دانشگاه پیام نور تکاب: چند خبر از دانشگاه پیام نور تکاب قابل توجه دانشجویان رشته مدیریت وحسابداری کلاسهای مالیه عمومی، اقتصاد کلان، توسعه اقتصاد و برنامه ریزی و پول وارز وبانکداری در مورخه ۲۱/۱/۹۳ برگزار نمیگردد وجبرانی آنها به شرح ذیل میباشد. ۱-مالیه عمومی مورخه۲۲/۱۲/۹۲ ساعت ۱۵/۹-۴۵/۷ برگزار میگردد. ۲-اقتصاد کلان مورخه۱۵/۱۲/۹۲ ساعت ۱۵/۹-۴۵/۷ برگزار میگردد. ۳-توسعه اقتصاد و برنامه ریزی مورخه۱۵/۱۲/۹۲ ساعت ۲۰/۱۸-۵۰/۱۶ برگزار میگردد. ۴- پول و ارز بانکداری مورخه ۲۲/۱۲/۹۲ ساعت۲۰/۱۸-۵۰/۱۶ برگزار میگردد.
قابل توجه دانشجویان رشته شیمی کلاسهای اصول محاسبات شیمی صنعتی و شیمی صنعتی ۲ و آزمایشگاه شیمی صنعتی ۲ مورخه ۱۵/۱۲/۹۲ برگزار نمیگردد. جبرانی کلاسهای شیمی صنعتی ۲ مورخه ۲۲/۱۲/۹۲ در ساعت ۱۵/۹-۴۵/۷ و ۵۵/۱۰-۲۵/۹ برگزار میگرددکلاس جبرانی اصول محاسبات شیمی صنعتی متعاقبا اعلام میگردد.
قابل توجه دانشجویان رشته زیست کلاس شیمی آلی زیستشناسی مورخه ۱۵/۱۲/۹۲ برگزار نمیگردد
قابل توجه دانشجویان رشته حقوق جبرانی کلاسهای حقوق تطبیقی و حقوق سازمانهای بین الملل به شرح ذیل میباشد. حقوق تطبیقی مورخه ۱۰/۱۲/۹۲ ساعت ۱۱-۳۰/۹ برگزار میگردد. حقوق سازمانهای بین الملل ۱۰/۱۲/۹۲ ساعت ۴۵/۱۲-۱۵/۱۱ برگزار میگردد.
نوجوانان شایسته کیک بوکسینگ کار تکاب قهرمان استان شدند...
از۱۱ کیک بوکسینگ کار تکاب ۱۰ نفر صاحب مدالهای رنگارنگ شدند . این مسابقات در رده های سنی مختلف ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت به میزبانی ارومیه با شرکت ۱۲ تیم از شهرهای مختلف استان برگزارشد.
مربیگری تیم اعزامی از تکاب را استاد شورش لقائی و سرپرست تیم استاد قهرمان فرجی بودند.
تیم فوتسال نونهالان شهید حاجیانپور تکاب با مربیگری حمید شریفی در نقده مساوی کرد...
این مسابقه به مناسبت گرامیداشت مقام والای معلم روز جمعه مورخه ۲۰/۲/۹۲ به دعوت اداره ورزش و جوانان و هیئت فوتبال نقده در شهرستان نقده مابین دو تیم شهید حاجیانپور تکاب و آرین نقده برگزار شد. بازی در نهایت با نتیجه ۴ - ۴ مساوی به پایان رسید.
آوات شاه محمدزاده تکواندو کار خردسال تکابی نائب قهرمان استان شد...
مسابقات تکواندو قهرمانی خردسالان استان به صورت آزاد با شرکت ۱۵۰ تکواندو کاراز سرتاسر استان روز جمعه ۱۳/۲/۹۲ به میزبانی ارومیه برگزارشد و تیم سه نفره تکواندو شهرستان تکاب با مربیگری استاد اسلام صفایی توانست یک مدال نقره کسب کند و نیما عمرانی نیز علیرغم بازیهای زیبا از کسب مدال باز ماند ولی از طرف هیئت برگزار کننده به عنوان بازیکن فنی به اردوی منتخب تیم استان دعوت شد.
اولین جلسه پیش فصل هیئت فوتبال با حضور رئیس و اعضای هیئت و مربیان و سرپرستان تیمها و معاون اداره ورزش و جوانان در محل دفتر هیئت فوتبال روز شنبه ۱۴/۲/۹۲ برگزارشد.
تیم طناب کشی ورزشهای سنتی و بازیهای بومی محلی قهرمان مسابقات طناب کشی جام حورا شد...
این مسابقات به همت هیئت ورزشهای همگانی به مناسبت گرامیداشت روز مادرروز شنبه ۱۴/۲/۹۲ با شرکت ۶ تیم از هیئتهای ورزشی در محل سالن بانوان اداره ورزش و جوانان برگزارشد که در پایان تیم ورزشهای سنتی و بازیهای بومی ومحلی به عنوان قهرمانی این دوره از مسابقات دست یافت و تیم طناب کشی هیئت تکواندو دوم شد.
به مناسبت ولادت باسعادت دخت نبی اکرم(ص)فاطمه زهرا(س) و نکوداشت روز زن برگزارشد...
یکدوره مسابقه والیبال بانوان به همت هیئت والیبال بانوان اداره ورزش و جوانان به مناسبت گرامیداشت روز زن و ولادت فاطمه زهرا(س) روز چهارشنبه ۱۱/۲/۹۲ در سالن والیبال بانوان اداره ورزش و جوانان مابین ۳ تیم بزرگسالان ـ جوانان و نوجوانان برگزار و تیم بزرگسالان هیئت قهرمان این دوره از مسابقات شد.
مسابقات تکواندو بانوان به مناسبت گرامیداشت روز زن برگزارشد...
این مسابقات روز چهارشنبه ۱۱/۲/۹۲ به همت هیئت تکواندو بانوان در سالن رزمی اداره ورزش و جوانان مابین تکواندو کاران دختر هیئت تکواندو برگزارشد و نفرات برتر مورد تقدیز قرار گرفتند.
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.